Ideea greșită că Dumnezeu te ține într-o boală sau infirmitate

Ideea greșită că Dumnezeu te ține într-o boală sau infirmitate

  Vindecare

O încredințare greșită pe care am văzut-o și este destul de răspândită, este că Dumnezeu s-ar putea să vrea să te țină într-o anumită boală sau infirmitate. Chiar discutam cu o doctoriță care îmi sugera ideea că dacă eu ca și om care consiliez și care încerc să-i scap pe oameni așa cum pot de diverse boli, intru în conflict cu Dumnezeu, că poate Dumnezeu vrea să îl țină pe un om în boală, iar eu încerc să-l eliberez pe omul respectiv.

Mi-a venit atunci un răspuns de care și eu m-am mirat, cu siguranță era de la Domnul și am zis. „Eu consiliez 3-5 ore pe săptămână și încerc să rezolv problemele unora, cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar tu, practicând medicina 8 ore pe zi, nu te gândești că poate tu ai fi aceea care s-ar împotrivi lui Dumnezeu, dacă crezi că asta e logica lui Dumnezeu? Dumnezeu vrea să îl țină în boală și tu îi dai medicamentație și încerci să-i rezolvi bolile?”

S-a speriat pur și simplu și a zis că nu s-a gândit la chestiunea asta. Tot ei i-am spus că accept cu siguranță intervențiile medicale, nu sunt împotriva lor, dar cred că suntem justificați, îndreptățiți să luptăm împotriva răului și a bolii, pentru că boala este un rău indiferent de ce natură e ea, cu toate mijloacele, până la urmă și cu mijloacele medicale și cu cele spirituale, fiindcă Dumnezeu vrea salvarea omului, nu vrea chinuirea lui, să-l țină în boală și în necazuri.

Există însă un început pentru toate lucrurile. Dacă nu începi să te rogi pentru o banală durere de cap, măcar să începi să te rogi pentru ea chiar dacă după ce vezi că nu îți trece iei un medicament care să îți ia durerea de cap. Măcar să începi să lucrezi împreună cu Dumnezeu la chestiunea asta. Mă îndoiesc că dacă nu ai curajul să îndrăznești în lucruri mărunte, vei avea curajul să pui mâna pe o raclă și să încerci să înviezi un mort, dacă nu ai început măcar cu propria-ți durere de cap.

După ce a stat puțin în cumpănă a zis: „Da, cred că așa ar fi normal, să începi cu lucrurile astea mărunte”. Am mai stat apoi de vorbă cu ea și mi-a zis cu stupoare: „Să știi că eu am avut dureri cronice de cap, pe care le-am tratat cu tot felul de medicamente și știi că atunci când ai zis că trebuie să începem să ne rugăm pentru dureri de cap, să știi că m-au lăsat durerile de cap. Chiar acum nu mai am dureri de cap, măcar că nu mă lăsau niciodată”.

Vedem că uneori Dumnezeu ne dă harul unor mostre de binecuvântare, de eliberare chiar dacă nu facem o chestiune din asta cu toată logistica, dar, sigur că ar trebui să nu ne risipim suferințele și să începem să-L punem pe Dumnezeu la încercare, sau să începem să colaborăm, să facem acest parteneriat cu Dumnezeu în care să vedem care sunt rădăcinile, ce trebuie făcut și să mergem până la capăt, chiar dacă acest capăt este mai îndepărtat și ține de lucruri pe care trebuie să le facem. Și am văzut că în foarte multe cazuri e vorba de iertarea acordată, de cererea de iertare. Îi încurajez pe toți să înceapă de undeva, de unde pot și să nu se lase, ci să continue cu cercetarea lucrurilor acestora.

Interviu cu Mircea și Bogdan Graur, consilieri, InHim Ministry - www.inHimMinistry.com

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.4 - Prin ce au demonii dreptul sa ne afecteze (iulie-august 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

6653 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.