Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

O mișcare globală de rugăciune

În ultimul secol, rugăciunea a început să revină la viață, dând naștere la mai multă învățătură, pregătire și practică la o scară mai largă, mai „democrată” (în rândul populației globale) decât în orice altă perioadă a istoriei. Scriitorii evanghelici clasici, precum Andrew Murray, E. M. Bounds, D. L. Moody, R. A. Torrey și alții, au trasat o fundație solidă pentru deceniile viitoare.

Au fost adăugate expresiile de ordin penticostal, cum ar fi evenimentul de la Azusa, mișcarea Latter Rain și reînnoirea carismatică, împreună cu o mare mobilizare contemporană evanghelică prin oameni ca Bill Bright (Campus Crusade for Christ), Dick Eastman (Every Home for Christ) și Shirley Dobson (National Day of Prayer). Alții ne-au învățat cum să ne rugăm, cum ar fi Bruce Wilkinson (Rugăciunea lui Iaebeț) și Richard Foster (Disciplinele spirituale). Activitatea colectivă a acestor lideri s-a dovedit a fi de neprețuit. Descoperirea crucială suplimentară a fost adăugată de mijlocitori profund dedicați cum ar fi Dutch Sheets, James Goll, Dr. Billye Brim, Cindy Jacobs, C. Peter Wagner și alții. Să nu uităm că multe expresii subapreciate ale Bisericii din vechime, precum cele găsite în mănăstirile catolice și tradițiile ortodoxe nu au încetat niciodată!

Această mișcare de rugăciune nu se termină la granițele Americii. Prieten drag, rugăciunea are loc peste tot! Strategia faimoasă a Coreei, „Prayer Mountain” (Muntele de rugăciune), în conjuncție cu creșterea explozivă a Bisericii subterane din China, a progresat recent la un nivel nou de rugăciune. Între timp, fratele Roger Shütz din comunitatea din Taizé, Franța, a atras mai mult de o sută de mii de tineri din întreaga lume care vor experimenta o viață de rugăciune, vor conviețui și vor lucra împreună. Nenumărate întâlniri de rugăciune în case au fost organizate și susținute de către reînnoirea carismatică din anii ‚70.

Inițiativa „Rugului Aprins” a surorii Kim Catherine-Marie Kollins continuă să mobilizeze la rugăciune timp de 24 de ore, șapte zile pe săptămână, pe cele 100 de milioane de creștini romanocatolici renăscuți din lume. Luis Bush a mobilizat milioane de oameni să se alăture rugăciunii concentrată pe Fereastra 10/40. Această listă, deși incompletă, arată mulți factori care contribuie în mod diferit.

Totuși, chiar și cu o așa mare profunzime a rugăciunii din ultimii 50-60 de ani, probabil că în ultimii 15 ani, activitatea sistematică de rugăciune a luat amploare, catapultând Biserica într-o expresie cu totul nouă a „creștinismului normal”. În prezent, diferența primordială este mijlocirea neîncetată.

Primele vibrații ale acestei armate de rugăciune au început, în mod corespunzător, la începutul noului mileniu. În 1999, o serie de evenimente au fost aparent sincronizate de un ceas divin. Liderii care au dat startul acestei mari escaladări a rugăciunii s-au împrăștiat peste tot în lume. Nu s-au cunoscut unii pe alții și nu și-au coordonat strădaniile. Cu toate acestea, de la acele strădanii șovăielnice, „o casă de rugăciune pentru toate neamurile” (Isaia 56:7) la nivel global, a devenit pentru prima dată în istorie o posibilitate legitimă. Iată cum s-a desfășurat:

Mișcarea de rugăciune 24 de ore, șapte zile pe săptămână. În 1999, inspirat de locuitorii Moraviei, Pete Greig a dat startul unui „cuptor” de rugăciune 24/7, pentru ca Dumnezeu să continue să lucreze cu suflarea Sa (24-7prayer.com) Aproape o sută de grupuri din 80 de națiuni au acceptat chemarea la rugăciunea neîntreruptă, inspirată de cărțile lui Greig, The Vision & The Vow și Red Moon Rising.

IHOP (International House of Prayer). În 1999, sprijinit de o poveste profetică remarcabilă care s-a strecurat de la mijlocul anilor 1980, un mic grup de pionieri mijlocitori în rugăciune, închinători și cântăreți s-au întâlnit într-o mică rulotă din orașul Kansas. Conduși de Mike Bickle, aceștia au înființat prima Casă Internațională de Rugăciune de 24 de ore, International House of Prayer (ihopkc.org). Nici ploaia, nici zăpada sau lapovița, nici zilele însorite sau sărbătorile, nici zilele sfinte sau alte zile nu au întrerupt camera de rugăciune. Cântăreții cântă și oamenii se roagă, dacă este nevoie, chiar și în întuneric. Mai mult, prin volumul său imens de învățătură, prin înțelegerea sa remarcabilă a Bibliei și devotamentul său personal față de lucrarea misionară de rugăciune, Bickle a format un limbaj al rugăciunii, care acum antrenează națiunile. Sute de mii de oameni ai rugăciunii au fost instruiți și echipați prin intermediul IHOP-KC, reproducând mii de astfel de case independente de rugăciune pe tot globul. Zilnic apar tot mai multe astfel de case de rugăciune. Unii estimează că numai Biserica subterană din China a înființat 10.000 de case de rugăciune!

TheCall (Chemarea). Sunt recunoscător că sunt parte din această poveste, deoarece viziunea TheCall (TheCall.com) a luat ființă în anul 1999. La acea vreme am scris aceste cuvinte: „Cei consacrați sunt chemați să se înfățișeze înaintea Domnului în această oră. O trompetă sună. Este chemarea unei mari armate (Armata zorilor!). În cea mai întunecată oră a istoriei Americii, tinerii se vor aduna pentru a posti și a se ruga, prevestind zorile unei alte zile.” De la prima noastră întâlnire solemnă, TheCall a găzduit adunări similare în America și în străinătate, chemând împreună zeci de mii de oameni deodată pentru 12 ore de post și rugăciune. De la aceste „întâlniri ale armatei”, aproape un milion de tineri au fost inițiați la un stil de viață de rugăciune și consacrare față de Domnul.

Ziua Mondială de Rugăciune. După numai un an, în 2000, o viziune similară de rugăciune a cuprins inima unui om de afaceri sud-african, numit Graham Power. Sub conducerea lui, în anul 2001 a luat ființă „Global Day Of Prayer” - „Ziua Mondială de Rugăciune” (Globaldayofprayer.com). Până în luna mai a anului 2009, credincioșii din fiecare țară din lume s-au unit într-o singură zi pentru a ridica tămâie pentru Domnul. De atunci, mișcarea s-a extins cu zece zile de rugăciune, fapt care a dus la Ziua Mondială de Rugăciune, urmată de 90 de zile de binecuvântare după acea zi. Este o mișcare puternică a unității și a rugăciunii.

Toate acestea au avut loc din întâmplare? Nu. Este această listă completă? Nu. Totuși, eu cred că această „explozie” incredibilă și sincronizată a rugăciunii a fost răspunsul direct din partea cerului pentru milioanele de credincioși care au postit și au strigat înaintea Lui pentru o trezire spirituală. Eu cred că Dr. Bright a deschis acest lucru! Nu, nu era încă vorba de o trezire, dar și acest lucru a fost răspunsul din partea înțelepciunii lui Dumnezeu, pentru că ar fi urmat și ar fi trecut, cu siguranță, până în acest moment, zeci de treziri spirituale mai mici. Era necesar un cor de rugăciune continuă care să fie fundația pentru secerișul global care urmează să vină. Va urma o rugăciune de trezire și un seceriș. Istoria produce acest lucru, așa că este clar că cel mai mare seceriș din istorie (la sfârșitul veacului) va necesita o mișcare mai mare de rugăciune, cum nu a mai fost în istorie. Șeful de șah Își plasează cu răbdare piesele pe tablă. Marile mișcări de post și rugăciune au grăbit întotdeauna următoarea strategie a Duhului.

John R. Mott, marele lider al unei mișcări de studenți voluntari pentru misiunea din străinătate, numită Student Volunteer Movement for Foreign Missions, a scris odată: „Dacă are putere rugăciunea făcută acolo unde se adună doi sau trei, atunci ce victorii mărețe vor fi atunci când sute de mii de membri ai bisericilor se adună într-o zi pentru mijlocire și pentru a se ruga pentru extinderea Împărăției lui Hristos?”

Niciuna din aceste mișcări și organizații nu împărtășesc același model colectiv, același accent sau format al rugăciunii - totuși, este vorba doar despre rugăciune! Au mai apărut multe alte mișcări de rugăciune. Multe alte lucrări de slujire, atât mici, cât și mari, au umplut acum pământul cu rugăciune, închinare, evanghelizare și ucenicie.

Scriind acest lucru, sunt încurajat în mod minunat! Dragul meu prieten, națiunile pământului împlinesc profeția. În norul de martori, David, Amos, Maleahi și Isaia probabil că iau notițe, deoarece, în timp ce fiecare generație s-a rugat, niciodată nu a fost pământul atât de umplut de „tămâie”, și asta în mod continuu. Încă mai bine, acest lucru este într-o continuă creștere.

Material extras din cartea Postul lui Isus de Lou Engle.  Cartea Postul lui Isus, atât un manual de război spiritual, cât și o chemare la trezire spirituală, este ghidul care te va ajuta să găsești cea mai explozivă armă din arsenalul creștinului: umilința, exprimată prin post combinat cu rugăciune. Comandă cartea de AICI. 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.