Rugăciune       TV LIVE                 

De unde vin lucrurile bune si lucrurile rele? Ne bate Dumnezeu?

  Intimitate cu Dumnezeu

Dincolo de orice teologie, as vrea ca oamenii sa inteleaga un lucru. Lucrurile rele vin de la cel rau, lucrurile bune vin de la Dumnezeu. Dumnezeu este initiatorul lucrurilor bune, dar Satan e cel care face lucrurile rele.

Am intalnit parerea unui om, un credincios care mi-a impartasit faptul ca a avut un accident la locul de munca, i-a cazut un stalp in cap si a avut doua operatii pe creier. A fost destul de dramatic episodul si, mai in gluma, mai in serios, mi-a spus: „Stiti... e nuieluta lui Dumnezeu”. Eu m-am umplut de revolta si i-am spus: „Cum poti sa spui ca asa ceva ar putea fi nuieluta lui Dumnezeu?

Faptul ca Dumnezeu este asemuit cu un tata care isi iubeste copiii, si chiar daca noi ca tati pamantesti mai putem sa dam rateuri si sa mai facem si lucruri rele, asta nu inseamna ca Dumnezeu poate fi acuzat de asa ceva. E o adevarata blasfemie sa-L acuzi pe Dumnezeu ca El ar fi facut asa ceva. Daca tatal tau pamantesc ti-ar fi dat cu stalpul in cap, sa-ti trebuiasca dupa aceea doua operatii pe creier, te-ai fi gandit ca e un lucru bun pe care tatal tau il face ca sa te corecteze? Ar fi putut fi aceasta o metoda didactica pe care sa ti-o aplice? Nu. Ti se pare o nebunie, nu?” Tot astfel, cum sa pui asta pe seama lui Dumnezeu?

Uneori oamenii interpreteaza lucrurile rele ca fiind din partea lui Dumnezeu pentru ca au agatate de ele si lucruri pozitive. Era marturia cuiva caruia i s-au taiat picioarele intr-un accident, si marturisea ca a fost interventia lui Dumnezeu fiindca ii placea sa mearga pe la discoteci sa danseze.

Este o adevarata blasfemie sa pui pe seama lui Dumnezeu astfel de metode didactice, sa te mutileze ca sa nu mai poti dansa. Sigur ca lui Dumnezeu nu-I placeau lucrurile acelea, cu siguranta. Dar faptul ca te-ai intors la Dumnezeu in urma acestei experiente nu inseamna ca aceasta este metoda lui Dumnezeu de a te atrage la El. Asta a fost metoda lui Satan de a te mutila, Dumnezeu insa a intervenit si a mantuit ce a mai ramas din tine.

Asta nu inseamna ca aceasta a fost intentia lui Dumnezeu si se foloseste de astfel de lucruri. Ii explicam cuiva: „Daca mi-as gasi masina zgariata as spune ca prietenul tau a facut-o pentru ca e suparat ca nu i-am facut o favoare de care avea nevoie de la mine si s-a razbunat astfel pe mine. Tu, cunoscandu-l pe prietenul tau ca pe un om onest, ai sari si ai spune ca el nu poate sa faca asa ceva, ca nu-i sta in caracter, e imposibil ca el sa-ti fi zgariat masina din motive de razbunare.” Cu atat mai mult nu se face sa punem pe seama lui Dumnezeu, despre care Biblia zice ca „nu poate fi ispitit sa faca lucruri rele”, tot felul de accidente, de nenorociri care, avand atasate in seama lor si chestiuni pozitive, sa spunem ca sunt de la Dumnezeu, pentru ca, uite, in felul acesta s-a ajuns si la lucruri bune, la intoarcerea la Dumnezeu.

Trebuie sa stim ca intotdeauna lucrurile rele vin de la cel rau si trebuie sa luptam impotriva lui, iar lucrurile bune vin de la Dumnezeu si trebuie sa-I multumim pentru binele facut.

Interviu: Mircea Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

--------------------

Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara, punandu-le la dispozitia crestinilor pentru a-i ajuta sa ajunga cat mai aproape de starea ceruta Bisericii de a fi fara pata, fara zbarcitura, ci sfanta si fara prihana (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt ccruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

1983 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.