Cum dezvolt o relatie intima cu Dumnezeu

Cum dezvolt o relatie intima cu Dumnezeu

  Intimitate cu Dumnezeu

În primul rând, renunță la o imagine negativă despre Dumnezeu dezvoltată în anii copilăriei, când tatăl tău sau altă autoritate din viața ta te-a dezamăgit. Ia-o de la început! Dumnezeu nu este ca acești omeni, cu greșeli.

Un prim-pas ar fi să citești despre viața lui Isus din Noul Testament. El a spus: Cine M–a văzut pe Mine, L–a văzut pe Tatăl. Tuturora le place de Isus, iar Tatăl este întocmai ca El. Plin de har, fermecător din toate punctele de vedere.

Căutarea unei relați cu Dumnezeu se aseamănă cu orice relație interpersonală. Petreci mult timp cu acea persoană. Încerci să fii în prezența e cât mai des posibil, te gândești la ea zi și noapte, îi faci cadouri, îi cânți cântece de dragoste îi scrii scrisori, iar pe cele primite le citești cu ardoare de nenumărate ori.

În cazul nostru, scrisoarea ar fi Biblia.

Vorbești cu ea ore în șir. Ai merge oriunde, la orice oră, oricât te-ar costa, doar pentru a-i fi alături. Îți pasă de ceea ce spune și asculți cu atenție fiecare cuvânt. Petreci nenumărate ore holbându–te la poza ei sau la ea, găsindu–ți plăcerea în fiecare gând sau amintire ce are legătură cu ea. Doar simplul fapt de a sta în prezența ei îți conferă o satisfacție de nedescris. Adesea, cuvintele nu-și mai au rostul.

Lasă la o parte ideile religioase formale despre rugăciune și poartă o conversație cu El la fel cum vorbesc eu cu tine. Spune-I ce ai în minte și inimă. Spune-I dacă suferi. Spune-I dacă te simți ispitit
Cere-I puterea de a te împotrivi. Roagă-L să trimită îngerii Lui pentru a lupta în locul tău.

Spune-I când nu înțelegi ceva și cere-I înțelepciune. Cere-I să te adâncească în cunoașterea față de El. Rogă-L să distrugă legăturile vrăjmașului și să câștige acel teren pentru Împărăția lui Dumnezeu. Cere-I să îți dea acea credință acea dragoste, acea ardoare de a fi sfânt, care îți lipsește.

Roagă-L să completeze piesele care lipsesc din viața ta. De exemplu, dacă tatăl tău nu a petrecut niciodată timp cu tine, nu ți–a dat atenție, nu ți–a arătat cum să devii un bărbat sau o femeie, cere-I Tatălui ceresc să facă aceste lucruri pentru tine și crede în bunătatea Lui de a-Ți răspunde afirmativ.

În principiu, găsește-ți plăcere în căile Domnului, și El îți va împlini toate dorințele inimii tale.

Meditează la aceste lucruri și încearcă să le aplici în viața ta:

Cum a fost relația ta cu tatăl tău pământesc și cum crezi că a contribuit aceasta la formarea ta ca persoană astăzi?

Cum a ajutat sau împiedicat relația ta cu tatăl pământesc abilitatea de a fi intim (apropiat, conectat) cu alții?

Care este aspectul pe care îl regăsești în Tatăl ceresc și care dorești să în dezvolți în tine? Ce ar trebui să faci diferit pentru ca acest lucru să se petreacă?

Versete la care să meditezi: Ioan 8:58; Ioan 10:30; Ioan 14:9-10; Ioan 17:1, 20-22; Romani 9:5; Coloseni 1:15, 2:9; Evrei 1:3, 8.

3901 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.