Puterea învierii

Puterea învierii

  Intimitate cu Dumnezeu

Ce spune Dumnezeu?

Mulți presupun că Iov este cea mai veche carte din Biblie. Cea mai veche carte are a face cu cele mai vechi probleme: „De ce suferă cei corecți?”

Până la acest verset din povestea lui Iov, el adresează întrebări. Grele. „Dar omul când moare, rămâne întins; omul, când îşi dă sufletul, unde mai este?” (Iov 14:10). „Odată mort, mai poate învia un om?” (parafrază după Iov 14:14).

Erau întrebări pentru care nu se găsea răspuns și care au răsărit dintr-o inimă derutată și suferindă. Dar, prin strigătul credinței, „știu că Răscumpărătorul meu e viu”, se așază pe o stâncă tare.

Iov a fost condus de Duhul să facă declarația care a adus încredințare credincioșilor de-a lungul secolelor. El spune: „știu”. Precizează cu certitudine faptul că soluția tuturor problemelor, răspunsul suprem la toate întrebările, fie că sunt vechi și persistente sau noi și trecătoare, stă în a ști că Domnul, Răscumpărătorul nostru e viu. Dumnezeu în Hristos este deasupra tuturor.

El trăiește. A învins ultimul și cel mai mare dușman, care e moartea Este „dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morţilor...” (Romani 1:4)

Ce legătură au acestea cu noi?

Deși Iov primise toate argumentele contrare (cu duiumul), dar a continuat în convingerea lui, și noi putem ști că Răscumpărătorul nostru e viu. Mai mult, pentru a avea vieți creștine eficiente trebuie să știm acest fapt.

Planul lui Dumnezeu pentru credincios este ca, prin mărturia Duhului Sfânt și deschizând ochii altora, să vadă dovezile nenumărate ale puterii lui Dumnezeu și autorității Lui în lume și istorie, să ajungă într-un punct în care să poată declara că știe.

Dumnezeu vrea să ajungem să știm. Acesta e motivul pentru care ne-a fost dată Biblia.

„V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu aveţi viaţa veşnică” (1 Ioan 5:13) – să știm, nu să bănuim, să presupunem,să ne dorim, să ne întrebăm, ci să știm.

Roagă-te împreună cu mine

Doamne, meditația la acest adevăr magnific îmi aduce glorie în suflet și o pace neclintită în mijlocul visurilor destrămate ale unei lumi care Îl respinge pe Hristos. „Știu că Răscumpărătorul meu e viu”. Legătura dintre noi e personală și strânsă.

  • Nu sunt numai un număr de pe o lungă listă de date introduse într-un computer ceresc.
  • Am un nume și Tu îl cunoști.
  • Am nevoie de un Răscumpărător viu, pe care să-L pot numi al meu și Tu ești acel Răscumpărător.

Știu că Răscumpărătorul meu e viu. Dumnezeu să fie lăudat pentru abilitatea de a ști, de a avea cunoștințe clare și categorice precum cele din Cuvântul Tău. Promisiunile Tale nu au nimic vag, nu lasă loc să ne întrebăm dacă vorbești serios, să rătăcim în pustiul speculațiilor filosofice.

Știu că Răscumpărătorul meu e viu. Sunt eliberat de legătura fricii de moarte. Sunt liber fiindcă sunt al Celui care are puterea să mă ridice și să mă țină deasupra legăturilor încurcate ale păcatului și recoltei amare a morții spirituale eterne.

  • E real pentru mine. Îl cunosc.
  • E Răscumpărătorul meu etern fiindcă e viu.
  • Vocea Lui e puternică și caldă, nu un ecou mort al superstiției sau o șoaptă vlăguită a idealismului.
  • Mâna Lui e puternică și ochii Lui sunt blânzi.
  • Trăiește, și Îl voi lăuda veșnic că trăim doarece El trăiește. Ioan 14:19

M-am rugat în Numele celui care trăiește veșnic și mijlocește pentru mine. Amin.

Mergând mai departe în viața de rugăciun

„Mă întrebi de unde știu că trăiește, e viu în inima mea”.

E finalul unui imn familiar și prețuit. De asemenea, este experiența creștinului statornic.

În inima ei sau a lui, creștinul știe că Isus e viu, în control, și că va reveni, precum a promis, pentru a ne primi la El.

Secretul vieții trăite în bucurie stă în a ști că, orice s-ar întâmpla, Isus Hristos e real – este al nostru și noi suntem ai Lui.

Știi că Răscumpărătorul tău e viu?

Atunci, demonstrează prin viața ta că Răscumpărătorul tău e viu!

Studiu biblic de William S. Stoddart, preluat din cartea lui, First Light: Morning Conversations with God

Sursă: Thoughts about God

812 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.