Ministrul rus de externe Serghei Lavrov în vizită în Iran | AO NEWS

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov în vizită în Iran | AO NEWS

Mapamond Creștin

În prima vizită la Teheran anul acesta, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a participat la o întâlnire oficială cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif, în cadrul căreia cei doi diplomați au discutat despre urgența și necesitatea revitalizării acordului din 2015.

Moscova cere Washingtonului să revină în conformitate cu acordul nuclear, pentru ca Iranul să revină la rândul său în parametrii acelui acord.

Ministrul de externe iranian a profitat de ocazie pentru a exprima indignarea Teheranului în legătură cu explozia de duminică, care a paralizat instalația nucleară iraniană Natanz. Pentru acest incident este invinuit Israelul. Mai mult, ministrul Zarif a dat asigurări că Natanz va progresa cu siguranță, în viitorul apropiat, cu centrifuge mai avansate și că dacă Israelul crede că poate împiedica Iranul să negocieze ridicarea sancțiunilor americane se înșeală.

Ministrul iranian de externe a subliniat în încheiere că, dacă, în urma unei anchete interne, Israelul va fi găsit responsabil de incident, atunci Republica Islamică va răspunde în consecință.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a subliniat că Statele Unite nu au fost implicate în atacul asupra instalației iraniene de îmbogățire nucleară Natanz, de aceea, se așteaptă ca discuțiile indirecte dintre Washington și Teheran să continue la Viena, fără obstacole.

Sursă: TV7

110 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.