Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Andrew Cuomo dă vină pe evrei pentru răspândirea coronavirusului | Știre Alfa Omega TV

Andrew Cuomo, guvernatorul democratic al New York-ului a ieșit din nou în evidență prin acuzațiile aduse comunității evreiești din New York, declarând că aceștia răspândesc coronavirusul „datorită practicilor lor religioase”.

„Avem probleme în comunitatea evreiască ortodoxă din New York, unde, din cauza practicilor lor religioase etc., vedem o răspândire a virusului”, a afirmat Cuomo, pe care candidatul la președinție din partea democraților, Joe Biden, îl consideră potrivit pentru rolul de procuror general, declarând că acesta „ar trebui să câștige alegerile luna viitoare.”

Comentariul guvernatorului de stânga a venit la o săptămână după ce acesta a folosit o fotografie din urmă cu 14 ani de la o înmormântare evreiască, o imagine care viza comunitatea evreilor ortodocși din New York, spunând că aceștia „au fost o problemă ultimele săptămâni”.

„Știm că instituțiile religioase au fost o problemă. Știm că adunările în masă sunt evenimente foarte răspândite. Știm că au avut loc adunări în masă concertate cu instituțiile religioase din aceste comunități de săptămâni întregi”, a spus el.

În urmă acestor remarci ale lui Cuomo, liderii evrei ortodocși au ieșit în stradă pentru a protesta și a condamna represiunea guvernatorului și a administrației sale împotriva libertăților religioase pe fondul pandemiei.

La rândul său, Cuomo a aruncat problema asupra comunităților evreiești, susținând că frustrarea lor provine din neputința de a respecta regulile impuse de el.

Sursă: Știri Creștine

 

Lupta pentru America | Știre Alfa Omega TV

O nouă mișcare a femeilor conservatoare a pornit la drum. Grupul Women Fighting for America a plecat cu autobuzul într-un turneu care poartă denumirea de ”Tămăduirea țării noastre” și va străbate mai multe state pentru a lupta pentru sufletul Americii. Recent, Wendy Griffith de la CBN a stat de vorbă cu reprezentantele acestui grup.

Citeste mai departe

Un pastor din Iran a fost condamnat la închisoare | Știre Alfa Omega TV

Un pastor al unei biserici în case, în vârstă de 43 de ani, din Iran, Yousef Nadarkhani, își ispășește pedeapsa de șase ani. El este acuzat de autoritățile iraniene de propagarea mișcării bisericilor în case și promovarea creștinismului sionist. Recent, George Thomas de la CBN a stat de vorbă despre acest caz cu un membru al Comisiei Statelor Unite pentru drepturile religioase internaționale.

Citeste mai departe

Lupta împotriva noului coronavirus în Nazaret | Știre Alfa Omega TV

În timp ce Israelul este în carantină, armata intervine pentru a-i ajuta pe nevoiașii din orașul natal al lui Isus. Nazaretul este cel mai mare oraș arab din Israel și mulți nu au acces la mâncare în timpul carantinei. Comandamentul frontului intern al Armatei Israeliene distribuie ajutoare, procesează teste COVID și asigură și alte servicii.

Citeste mai departe

Războiul dintre Armenia și Azerbaidjan, un conflict vechi de zeci de ani | Știre Alfa Omega TV

Armenia și Azerbaidjan sunt în război. Conflictul a început în a doua parte a lunii septembrie, readucând în obiectiv o dispută veche de zeci de ani asupra unei regiuni numită Nagorno-Karabah. Azerbaidjanul are pretenții asupra acelei zone, deși cei mai mulți locuitori sunt armeni. După cum relatează Chris Mitchell de la Ierusalim, deși conflictul este redus în acest moment, s-ar putea amplifica.

Citeste mai departe

E-mailurile lui Hillary Clinton expuse | AO NEWS

Expunerea recentă a e-mailurilor lui Hillary Clinton stârnește resentimente în mass-media de limbă arabă din țările moderate, informează TPS, deoarece acestea demonstrează sprijinul ei aparent pentru elementele musulmane extremiste din Orientul Mijlociu și haosul cauzat de așa-numita Primăvară Arabă.

Citeste mai departe

Sărbătoarea Corturilor, online | Știre Alfa Omega TV

Una din principalele victime ale coronavirusului este turismul și aceasta se resimte mai ales în această perioadă a sărbătorilor. Pentru prima dată în 40 de ani, mii de creștini din întreaga lume nu vor putea călători la Ierusalim pentru a lua parte la sărbătoarea biblică a Corturilor. După cum vom vedea însă în următorul reportaj, sărbătoarea din acest an va continua.

Citeste mai departe

SUA primește Domul de Fier | Știre Alfa Omega TV

Israelul laudă de multă vreme sistemul antirachetă Domul de Fier, deoarece a protejat milioane de israelieni de rachetele dușmanilor. Acum, Statele Unite va putea folosi această tehnologie pentru a-și apăra trupele militare. Recent, Israelul a livrat primele două baterii ale Domului de Fier, Armatei Statelor Unite și a marcat ocazia cu o ceremonie deosebită.

Citeste mai departe

Prizonier în Sudan | Știre Alfa Omega TV

Statele Unite intenționează să scoată Sudanul de pe lista țărilor care sponsorizează terorismul după înlăturarea dictatorului Omar al-Bashir. Anul trecut, sub conducerea sa, creștinii au fost persecutați. Printre ei s-a aflat angajatul unei organizații umanitare, Petr Jasek, care a supraviețuit un an în închisoarea dictatorului. John Jessup de la CBN vine cu detalii uimitoare.

Citeste mai departe

O zi de rugăciune pentru fiecare județ al României | Reportaj Alfa Omega TV

Creștinii din România continuă să se unească în rugăciune pentru diverse probleme. Una dintre inițiativele din această toamnă este proiectul Asociației Adunările lui Dumnezeu din România. Timp de 42 de zile, credincioșii au fost chemați să se roage pentru fiecare județ având în vedere șapte mari domenii. Ne oferă detalii președintele asociației, Ioan Ceuță.

Citeste mai departe

1.300 de locuințe au primit autorizație de construcții în Samaria | AO NEWS

Aproximativ 1.300 de locuințe au primit autorizație de construire în Gush Etzion, chiar la sud de Ierusalim. Consiliul Superior de Planificare al Administrației Civile din Israel a aprobat miercuri două planuri de construcție în cadrul comunităților evreiești din Samaria și Iudeea. Aceste planuri de construire mai prevăd și că Pnei Kedem, o comunitate evreiască veche de mai bine de 20 de ani va fi în sfârșit recunoscută oficial în registrul funciar.

Citeste mai departe

Atac asupra Armeniei | Știre Alfa Omega TV

Două națiuni străvechi sunt în război: Armenia și Azerbaidjan pentru o regiune mică numită Nagorno-Karabah, populată în mare parte de creștini. Azerbaidjan revendincă acest teritoriu, deși majoritatea populației din zonă este armenă, așa cum a arătat Chris Mitchell de la CBN din Ierusalim. Deși în prezent vorbim de un conflict minor, acesta poate lua amploare.

Citeste mai departe

Creștini eliberați în Eritreea | Știre Alfa Omega TV

Sosesc știri încurajatoare din Eritreea, Africa. Potrivit Global News Alliance, zeci de creștini au fost eliberați din închisori în ultimele luni. Se presupune că mai bine de 500 de creștini sunt încarcerați în Eritreea, mulți dintre ei de mai bine de 10 ani în condiții groaznice, ținuți chiar și în containere. Potrivit unor rapoarte, cel puțin 49 de prizoneri au fost eliberați începând din luna iulie. Global News Alliance a vorbit cu Andrew Boyd de la Release International despre acest subiect.

Citeste mai departe

O întâlnire istorică | Știre Alfa Omega TV

Miniștrii afacerilor externe ai Emiratelor Arabe Unite și Israelului s-au întâlnit pentru prima dată la câteva săptămîni după ce cele două țări au semnat un acord de pace. Întâlnirea la vârf a avut loc la Berlin. Miniștrii celor trei țări au vizitat Monumentul Holocasutului din centrul Berlinului. Ei au participat la întâlniri cu ușile închise. Ministrul afacerilor externe al Emiratelor Arabe Unite a declarat că se așteaptă la o relație nouă și prosperă cu Israelul.

Citeste mai departe

Trailer Jerusalem Dateline 349 | 17 octombrie 2020

În această săptămână, la Jerusalem Dateline:­ Tensiuni vechi reapar în timp ce Azerbaidjan, o țară musulmană, este în război cu Armenia, cea mai veche națiune creștină, într-o dispută teritorială și religioasă de zeci de ani. Apoi, Israelul insistă pe faptul că Hezbollah dezvoltă rachete în Beirut și le ascunde între civili. După aceea, vom întâlni un scriitor și cântăreț israelian care spune: Mi-e deajuns că sunt copilul lui Dumnezeu. Vom mai vedea și felul cum creștinii îi ajută pe supraviețuitorii Holocaustului în vreme de COVID. Toate acestea și multe altele acum, la Jerusalem Dateline.

Citeste mai departe

Interviu cu Chris Mitchell, aflat în carantină | Știre Alfa Omega TV

În timp ce Israelul a ajuns la sfârșitul sărbătorilor biblice de toamnă și se îndreaptă spre a patra săptămână de carantină, premierul israelian Netanyahu vrea continuarea carantinei. Aceasta înseamnă că toate magazinele neesențiale, afacerile și școlile vor rămâne închise. Israelienilor li se permite să meargă 1 km în jurul locuinței, cu câteva excepții. De asemenea li se impune o carantină de două săptămâni celor care ajung în țară. În acest moment îl avem chiar pe Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu, în carantină.

Citeste mai departe

Antreprenor arab donează teren pentru un loc de rugăciune | AO NEWS

Un antreprenor arab, care a amenajat un spațiu deschis ce va servi ca loc de rugăciune pentru credincioșii din comunitatea israeliană din Samaria, a decis să doneze terenul. Antreprenorul, Rami Yihya din Teibeh, a fost angajat de membrii sinagogii yemenite din Einav pentru a pregăti o zonă adecvată în care să se poată ruga în timpul actualei pandemii, când sinagogile sunt închise. Auzind că această construcție era destinată rugăciunii, Yihya a donat atât materialele de construcții, cât și manopera.

Citeste mai departe

Cum se construiește o sukka | Știre Alfa Omega TV

În cartea Leviticul, Domnul poruncește poporului evreu să construiască corturi sau adăposturi improvizate și să locuiască în ele vreme de șapte zile. Înainte de COVID, Știrile CBN a mers într-o piață din Ierusalim cunoscută sub denumirea suk, pentru a observa cum se pregătesc oamenii de sărbătoare și de ce au nevoie pentru a construi o sukka într-un an fără coronavirus.

Citeste mai departe

Un lider evreu condamnă comparația lui Trump cu Hitler | Știre Alfa Omega TV

În Statele Unite, un grup evreiesc de stânga a publicat o reclamă în care compara administrația Trump cu Germania lui Adolf Hitler din anii 1930. Reclama de 30 de secunde publicată de consiliul democrat evreiesc pentru America conține un clip în care susținătorii lui Hitler flutură steaguri naziste în timp ce Trump vorbește în cadrul campaniei, cât și imagini cu diverse adunări pentru supremația albilor.

Citeste mai departe

Hezbollah ascunde arme în Liban? | Știre Alfa Omega TV

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu avertizează Adunarea Generală a ONU că Hezbollah are un depozit secret de arme în Beirut care poate exploda. Netanyahu s-a referit la hărți care ar arăta depozitul de proiectile deținut de Hezbollah, înconjurat de case rezidențiale în Beirut, împreună cu alte două spații în care sunt proiectile.

Citeste mai departe

Mike Pompeo luptă pentru libertatea religioasă a credincioșilor din China | Știre Alfa Omega TV

Secretatul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo cere Bisericii Catolice să ia o atitudine mai categorică împotriva persecuției religioase din China. Potrivit lui Pompeo, Biserica are responsabilitatea de a lupta pentru respectarea drepturilor umane de bază, ca libertatea religioasă, și de a atrage atenția asupra persecuției catolicilor din China. Ascultați-l!

Citeste mai departe

Speranță pentru creștinii persecutați din Siria | AO NEWS

Organizația creștin-umanitară Open Doors a publicat recent informații din Siria legate de creștinii pesecutați de acolo. Pastorul George Moushi conduce o biserică în Qamishli, nordul Siriei. Când regiunea a fost invadată de forțele turcești în toamna anului trecut, biserica sa a oferit ajutor vital multor sirieni vulnerabili.

Citeste mai departe

Israelul a confiscat fondurile transferate teroriștilor | AO NEWS

Ministrul apărării, Benny Gantz, a semnat cu puțin timp în urmă patru ordine de confiscare a fondurilor transferate de la Hamas și Autoritatea Palestiniană arabilor cu cetățenie israeliană, ai căror membri ai familiei au comis atacuri teroriste. Cele patru ordine fac parte din campania economică desfășurată de Israel împotriva teroriștilor.

Citeste mai departe

Copiii din China nu au dreptul la credință | Știre Alfa Omega TV

Un grup care militează pentru drepturile religioase a avertizat China, deoarece țara refuză dreptul copiilor de a practica credința. The Jubilee Campaign a sponsorizat un eveniment secundar la Adunarea Generală din această lună a Națiunilor Unite, intitulat: ”China refuză dreptul la credință pentru toți copiii.” Emilie Kao de la The Heritage Founation a citit o declarație cu privie la modul în care guvernul Chinei cenzurează religia în toate domeniile din viața unui copil, de la piața publică până la media, chiar și acasă.

Citeste mai departe

În pandemie, CBN News ajută o supraviețuitoare a Holocaustului | Știre Alfa Omega TV

Criza generată de COVID a făcut ca mulți oameni bătrâni să stea acasă și în Israel, aici sunt incluși și supraviețuitori ai Holocaustului precum Tanya, care abia a scăpat de invazia naziștilor din Ucraina din Al Doilea Război Mondial. Acum nu poate merge la cumpărături din cauza virusului, așa că CBN Israel îi oferă alimente.

Citeste mai departe

Arheologii au găsit o baie ritualică antică | Știre Alfa Omega TV

Arheologii israelieni au descoperit un mitzvah sau o baie pentru ritualuri veche de 2.000 de ani, printre rămășițele unei ferme din Galileea. Structura a fost găsită înainte de a începe construcția unei autostrăzi în partea inferioară a Galileii. Baia folosită în scop religios pentru purificare datează din perioada celui de-al Doilea Templu și ne permite să vedem cum era viața în perioada în care Isus a umblat pe pământ. Baia pentru ritualuri a fost scoasă și relocată într-o comunitate evreiască din zonă pentru a o proteja de construcția autostrăzii.

Citeste mai departe

Nominalizată la Curtea Supremă | Știre Alfa Omega TV

Pregătirile pentru audierile candidaților la Curtea Supremă din Statele Unite încep în această săptămână. Judecătoarea Amy Coney Barrett este o catolică devotată pro-viață, însă credința ei a fost chestionată intens de democrați. Corespondentul-șef de la Washington, Tara Mergener, ne va spune dacă credința ei va ajunge din nou în bătaia focului.

Citeste mai departe

Președintele SUA vrea să limiteze numărul refugiaților | Știre Alfa Omega TV

Administrația Trump vrea să reducă numărul refugiaților care pot intra în Statele Unite. Potrivit guvernului, noua limită pentru următorul an este de 15.000 refugiați, cu 3.000 de refugiați mai puțin față de plafonul de 18.000 pentru acest an. Președintele trebuie să se consulte cu Congresul înainte de a lua o decizie, însă în cele din urmă, el este cel care decide. Administrația a înghețat procesul de primire a refugiaților în martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste mai departe

Studiu: Utilizarea excesivă a reţelelor sociale duce la depresie | Știre Alfa Omega TV

Utilizarea excesivă a reţelelor sociale în timpul pandemiei reprezintă un factor de predicţie al simptomelor de depresie şi traumă secundară, sugerează rezultatele unui studiu recent, realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania (Penn State) din Statele Unite şi de la Universitatea Jinan din Guangzhou, China, citat de DPA.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.