Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

banner-serie-jm

Esti in regula- de Joyce Meyer

Toți simțim o nevoie profundă să ne simțim în regulă. Ne petrecem mare parte din timp și consumăm energie încercând să facem lucruri care ne fac să ne simțim în regulă- în regulă cu noi înșine, cu ceilalți și chiar și cu Dumnezeu. Dar nu trebuie să încercăm să fim în regulă cu Dumnezeu prin propriile noastre puteri. Adevărul e că nu putem să ne îndreptăm singuri viața, dar putem să primim neprihănirea lui Dumnezeu punându-ne încrederea în Hristos.

În Romani 3:20 scrie: ''Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoştinţa deplină a păcatului.'' Asta înseamnă că Dumnezeu a înființat legea ca să ne arate cât de mult avem nevoie de un Mântuitor prin care să devenim neprihăniți înaintea Lui.

Neprihănirea de sine apare atunci când credem că suntem neprihăniți înaintea lui Dumnezeu prin propriile noastre fapte. De exemplu, o persoană s-ar putea să se gândească: ''Dacă o să citesc tot anul din Biblie, atunci Dumnezeu o să fie mulțumit de mine.'' Noi nu trebuie să citim din Biblie ca să fim pe placul lui Dumnezeu, ci trebuie să citim pentru că ne ajută în viața de zi cu zi. Este pentru binele nostru. La fel este și în cazul meu, faptul că predic nu mă face o persoană neprihănită. Singurul lucru care ne oferă neprihănire înaintea lui Dumnezeu este credința în Isus Hristos și nu este ceva ce putem obține prin propriile noastre eforturi.

Obișnuiam să mă confrunt cu problema neprihănirii de sine. Cu mulți ani în urmă, la biserica pe care o frecventam a venit cineva care ne-a spus că trebuie să citim Biblia pe parcursul unui an. Astfel că pastorul ne întreba în fiecare duminică dacă am citit din Biblie. Nu voiam să fiu singura care nu ridica mâna, așa că am luat lucrurile în serios.

Toți aveam un calendar pe care însemnam zilele în care citeam capitolele respective. Am pus calendarul pe frigider pentru că de fiecare dată când îl vedea cineva mă simțeam foarte mândră. Îmi plăcea calendarul, atâta timp cât aveam capitolele bifate. Când s-a întâmplat să rămân în urmă cu 36 de capitole a fost ca un coșmar pentru mine.

Într-o zi am decis că trebuie să fiu la zi cu cititul, astfel că am luat Biblia și am făcut ce aveam de făcut. Trebuie să recunosc: când am închis Biblia, m-am simțit atât de ușurată. Atunci L-am auzit pe Duhul Sfânt care mi-a spus: ''Și, spune-Mi, ce-ai învățat?'' Mi-am dat seama că nu-mi aminteam nimic.

Dumnezeu m-a învățat o lecție importantă în acea zi. El preferă să citim un verset și să înțelegem ce vrea să ne spună prin acel verset, decât să citim 36 de capitole și să nu învățăm nimic. Trebuie să avem motivația corectă pentru lucrurile pe care le facem și să nu mai facem lucrurile din obligație, fără să avem rod.

În 2 Corinteni 5:21, Pavel spune: ''Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.'' În fiecare zi spun: ''Sunt neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos.'' Nu sunt neprihănită pentru că fac totul bine. Nimeni nu este perfect și niciunul dintre noi nu face toate lucrurile într-un mod perfect. Biblia spune în 1 Ioan 1:8: ''Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi adevărul nu este în noi.''

S-ar putea să spuneți: ''Dar, Joyce, nu ar trebui să încercăm să facem ce e bine?'' Bineînțeles! Dumnezeu vrea să trăim prin credința în Hristos. Apoi, având o relație personală cu El, vom face ce e bine prin harul lui Dumnezeu pentru că vrem să facem ce e bine. El este Cel care pune în noi dorința să facem ce e bine.

În Filipeni 3:3, Pavel spune că ''ne lăudăm în Hristos Isus şi nu ne punem încrederea în lucrurile pământeşti.'' Pavel spunea că Hristos Isus a împlinit legea în totalitate și dacă ar fi să avem încredere în cineva, atunci El ar fi Singurul.

În același capitol, de la versetul 7 până la versetul 9, Pavel spune: ''Dar lucrurile care pentru mine erau câştiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos şi să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.''

Pentru a avea o relație cu Dumnezeu, Pavel a trebuit să lase la o parte toate realizările și lucrurile la care a lucrat foarte mult. Toate acele lucruri nu sunt decât gunoi în comparație cu privilegiul de a-L cunoaște pe Hristos ca Domn și Mântuitor.

Da, contează ce facem, dar faptele noastre bune nu ne oferă neprihănire înaintea lui Dumnezeu. Neprihănirea pe care o avem înaintea lui Dumnezeu se datorează numai credinței în Isus Hristos. Când ne punem credința în Hristos, putem să stăm liniștiți că totul o să fie bine.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.