Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Iosif Ton - De ce nu crede Europa in minuni

Anul 1750 este punctul tragic al Europei. Atunci a început mișcarea numită “Iluminism”. Legile stabilite de Newton după care se desfășoara toată natura au fost atunci îmbrățișate de toți. Știința a dovedit că totul se desfășoara pe bază de legi “cauză-efect” și nimeni din afară nu poate interveni, pentru că dacă și-ar baga degetul ar opri cursul naturii și asta s-ar numi “miracol”, “minune”. Dar minuni nu se întâmplă, sunt imposibile....

Citeste mai departe

Nicolae Moldoveanu - compozitor, poet si scriitor crestin

Nicolae Moldoveanu (1922-2007) a fost un compozitor, poet și scriitor creștin român, remarcat pentru imnurile evanghelice pe care le-a compus. Din cele 7.000 de imnuri, 300 au fost compuse în închisoare și redactate ulterior.

Născut într-o familie de oameni foarte religioși din comuna Movileni, județul Galați, Nicolae Moldoveanu a fost dus de mic la biserică unde a început să îndrăgească cântările religioase. Când avea doar 3 ani și jumătate, tatăl lui a murit în urma unei boli necruțătoare. La 12 ani a fost trimis la Sfântu Gheorghe la un frate de-al mamei sale, cadru militar, ca să facă liceul. Acolo a fost înrolat copil de trupă în formația unității militare. „Eu nu am ales lucrul acesta, dar Dumnezeu a condus lucrurile și când am ajuns la muzică, parcă am intrat într-o baie ce-mi plăcea mie”, își amintea Nicolae Moldoveanu. Acolo a fost inițiat în tainele muzicii. A început să cânte la tobă, dar a învățat treptat să cânte la trompetă, țambal, pian și acordeon.

Citeste mai departe

1-1 Restaurarea Cortului lui David - Casa Internationala de rugaciune Timisoara

1-1_unlucru2011_conferinta_250În vremea aceea voi ridica din căderea lui cortul lui David, îi voi drege spărturile, îi voi ridica dărâmăturile și-l voi zidi iarăși cum era odinioară (Amos 9:11).

Sub inspirația Duhului Sfânt, Iacov citează din proorocia lui Amos pentru a-și clădi un argument în ceea ce privește secerișul Neamurilor. Dar ce are de-a face Cortul lui David cu Evanghelia și vremurile noului Testament? De ce Cortul lui David și nu Cortul lui Moise?

După ce a fost încoronat ca și împărat, primul lucru pe care l-a făcut David a fost să cucerească Ierusalimul (2 Sam. 5:3-10). Apoi, ca urmare a legământului sfânt, a construit un cort de închinare în Ierusalim (2 Sam. 6 ). El a primit revelație de la Dumnezeu despre stabilirea orânduirii dumnezeiești privind închinarea în Ierusalim. Unul dintre primele lucruri pe care le va îndeplini Isus atunci când va conduce Ierusalimul, este să așeze lauda și închinarea în centrul său (1 Cron. 15:1, 16).

David a așezat în funcție 10.000 leviți cu normă întreagă înaintea chivotului (trimitere la Tronul lui Dumnezeu și prezența Sa), să-L laude pe Dumnezeu (1 Cron. 16:1,4,37) - 4.000 de muzicieni plătiți cu normă întreagă, 288 de cântăreți și 4.000 de ușieri care se închinau non-stop (1 Cron. 25:7, 23:5). Apoi a poruncit poporului lui Dumnezeu să respecte orânduirea cerească a închinării, pe care a primit-o el prin revelație, pentru că era porunca lui Dumnezeu (2 Cron. 29:25; 35:4,15; Ezra 3:10; Neem. 12:45). După moartea lui David, închinarea a intrat în declin. Ani mai târziu, Amos proorocește o schimbare.  Care este însă „vremea aceea” la care el se referă?

Zilele în care noi trăim sunt zilele proorocite de Amos! (Amos 9.13-15). Pasajul acesta este rostit în contextul versetului 11. Ceea ce putem înțelege este faptul că restaurarea Cortului lui David va avea loc atunci când poporul exilat al lui Israel va fi strâns din risipirea sa și sădit pentru totdeauna în patria sa. 14 mai 1948 reprezintă anul constituirii națiunii moderne a lui Israel. În ciuda extraordinarei opoziții de-a lungul istoriei antice și moderne, evreii au rezistat și mai apoi au constituit o națiune unificată.

Ceea ce va restaura Dumnezeu „în vremea aceea” se referă la o restaurare, o trezire, o revitalizare a închinării adevărate asemenea celei orânduite de David, cu dimensiunea închinării și a mijlocirii necurmate „pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu” (Fapte 15.17).

1-1_logo_ihoptm_200Acest lucru înseamnă că după cum proorocia întoarcerii poporului Israel din exil a fost împlinită, tot astfel se va împlini și aspectul referitor la restaurarea cortului lui David, iar această restaurare va avea ca implicație un seceriș de suflete fără precedent.

Casa Internațională de Rugăciune Timișoara își propune să se alinieze acestei revelații din inima lui Dumnezeu zidind un loc în care închinarea și mijlocirea înaintea tronului lui Dumnezeu să se desfășoare necurmat. Pentru a regăsi mai multe informații despre activitatea noastră, vizitați site-ul casei de rugăciune: http://cortulluidavid.ro/

Casa Internațională de Rugăciune Timișoara, IHOP-TM

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

1-1 Rugaciune pentru Romania - Reteaua Nationala de rugaciune pentru Romania

1-1_Reteaua_rugaciune_250„Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga, și va căuta Fața Mea și se va abate de la căile lui rele - îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, și îi voi tămădui țara”. (2 Cronici 7:14)

Cu acest verset cheie a pornit Rețeaua Națională de Rugăciune pentru România, în toamna anului 2001. Este bătălia pentru România la care ne cheamă Domnul - în rugăciune și post, în pocăință și smerenie!

Acum cred cu tărie că este un nou început, un nou sezon! Nu e momentul descurajării sau al resemnării mioritice, ci e momentul unei mobilizări masive în rugăciune strategică pentru trezirea României,  pentru orașe, pentru familii, pentru tânara generație, pentru stabilitate  pe toate planurile, pentru pacea și protecția țării, pentru împlinirea promisiunilor Domnului pentru România.

Anul 2012 este un an de declanșare a trezirii, de avansare strategică dupa planul Domnului pentru țara noastră. E nevoie să ne rugăm și să nu ne lăsăm, cu acea dârzenie, acea încăpățânare a perseverenței - să ne rugăm - și vom vedea răspunsuri, schimbări, transformări - miracolele lui Dumnezeu în România.

Dar e nevoie să ne unim! Și prin această  Rețea de rugăciune pentru România, prin faptul că mulți ne rugăm în acord pentru punctele de rugăciune primite în fiecare lună, se declanșează schimbări în domeniul spiritual, și vin răspunsuri în domeniul natural. Făurim împreună istoria țării noastre prin rugăciune!

Așadar, dacă până acum n-ați fost parte din această Rețea de rugăciune pentru România, este timpul să vă decideți!

Puteți trimite un email la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau puteți suna la 0256-284913 pentru a ne transmite adresa poștală, ca să primiți cererile de rugăciune prin poștă.

Sărbători binecuvântate de Domnul cu Lumină, bucurie și pace!

Mirela Pețan
Coordonator al Rețelei Naționale de Rugăciune pentru România

Vă recomandăm emisiunea PUTEREA RUGĂCIUNII, în fiecare zi de sâmbătă, ora 19:00, la Alfa Omega TV

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

2013 - Anul separarii (editorial)

Alege viața ca să trăiești, tu și sămânța ta, iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui și lipindu-te de El. (Deut. 30:19-20)

Scriu aceste rânduri sub impresii proaspete ale rostirilor profetice de sfârșit de an și ale unor rugăciuni de binecuvântare pentru 2013, și simt că sezonul în care am intrat este unul cum n-a mai fost.

Dumnezeu e gata să împlinească Cuvântul Său, promisiunile făcute de El pentru persoane, familii, lucrări. El veghează ca ceea ce a promis să se întâmple.

Anticipez pentru 2013 o separare tot mai clară între fii luminii și cei ai întunericului. Vor fi mulți care se întorc la Domnul, dar și mulți a căror inimă se va împietri.

Anticipez conturarea unei linii de separare de data aceasta în Biserica Domnului. Și nu e vorba de mântuire care este numai în jertfa de pe Cruce... Vor fi frați în Cristos, cei mai mulți sinceri în umblare, de diferite culori confesionale, care vor continua să meargă în același ritm, cu aceleași norme și tipare, îmbrăcând chiar forme de tradiție creștină sau religiozitate, fără să înțeleagă sezonul spiritual nou în care suntem. Dar vor fi tot mai mulți creștini care au revelația identității în Cristos și care ating profunzimi noi în intimitatea cu Domnul (iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui și lipindu-te de El – cum spune versetul din deschiderea acestui editorial).

Citeste mai departe

De la manele la Hristos - Marturia convertirii unui cantaret - cu Daniel Dinescu

Înainte să-L cunosc pe Hristos, eram un om care a cântat timp de 15 ani în lume și acolo în lume, unde am cântat, am crezut că banii și muzica pe care o cântam și plăcerile lumii sunt totul pentru mine. Ziceam că sunt fericit, că nu îmi mai lipsește nimic, că am de toate, că sunt cineva, dar viața mea s-a schimbat! Cântam manele, muzică de petrecere, lăutărească, însă Dumnezeu mi-a schimbat inima și acum cântarea mea de laudă este pentru Împăratul.

Am colaborat cu foarte mulți soliști cunoscuți. De exemplu, vă dau câteva nume cunoscute: Adrian Copilul Minune, Florin Salam, Nicolae Guță, Sorina și chiar după ce m-am întors la Dumnezeu am stat de vorbă cu unul dintre ei, cu Adrian Copilul Minune,  și i-am zis că m-am pocăit. Mă gândeam că nu știe despre așa ceva, însă a zis: „Măi, bine ai făcut!”, doar atât. M-am gândit că poate el nu știe despre pocăință, dar mă rog ca Domnul Isus Hristos să-i binecuvânteze și pe ei, să-i întoarcă și pe ei la pocăință, pentru că viața lângă El este cea mai frumoasă.

Citeste mai departe

3-4 Miscarea de trezire de la Zalau

Perioada începuturilor slabe

Cea mai mare parte a celor care s-au implicat în această mişcare de trezire au început apropierea de Dumnezeu în Biserica Creştină Baptistă Nr. 1 din Zalău. Aici, în timp ce biserica s-a implicat în propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu şi în misiunea creştină, s-a constatat un regres accentuat în zona închinării şi în special a rugăciunii. Rămânerea în această stare de pasivitate a condus treptat viaţa a tot mai multe persoane la un real declin.

După revoluţia din 1989 şi apariţia noilor condiţii economico-sociale, pierderea pasiunii pentru închinare s-a adâncit tot mai mult, devenind alarmantă mai ales între tineri. În acel timp, Duhul lui Dumnezeu a mişcat inimile câtorva surori care au iniţiat un mic grup de rugăciune ce a început să se roage pentru trezirea spirituală a bisericii.

Citeste mai departe

2-6 Romania la rascruce - alege viata si binecuvantarea

Anul 2012 a fost unul dintre cele mai dificile perioade pentru România, aducându-ne ca națiune, acum la sfârșit de an, în valea deciziilor.
Dezbinarea și confuzia la nivel politic, tensiunile între lideri, partide și organizații, sunt o reflectare în plan natural a lipsei de unitate în Trupul lui Cristos din România.

Subminarea statului de drept, clătinarea autorității instituțiilor statului, distorsiuni în echilibrul și distribuția de putere în conducerea țării, parlament, justiție, guvern, instituția prezidențială, sunt o reflectare a crizei de autoritate în structurile spirituale din biserică.

Citeste mai departe

Motivele de rugaciune ale lunii noiembrie 2012

2-6_RomlaRascruce_mana_steag_pamant_400

Continuam batalia pentru Romania in post si rugaciune, cu perseverenta si credinta. La inceputul lunii mai spuneam ca am intrat intr-o fereastra de timp, care poate fi o fereastra de har, in care Domnul ne incearca si ne testeaza. 

Luna NOIEMBRIE este DECISIVĂ în bătălia pentru România. E timpul să ne trezim și să luăm țara în stăpânire prin rugăciune și post, prin proclamarea Scripturii și laudă, cu mulțumiri și recunoștință la adresa Domnului. Să continuăm să ne învoim ca în fiecare zi de VINERI, până la alegerile din 9 decembrie, să ne unim în  POST și RUGĂCIUNE pentru România, pentru alegeri, pentru protecția, siguranța și stabilitatea țării.

Citeste mai departe

2-6 2012 - Anul pregatirii pentru trezire

Ca organizație de media creștină, intrând în contact cu numeroase organizații, biserici, lideri spirituali, slujind ca partener media în promovarea și extinderea impactului multor proiecte, conferințe, inițiative creștine, Alfa Omega TV are privilegiul să simtă pulsul lucrării Domnului în România în acest sezon.

Citeste mai departe

2-5 Inceputurile bisericii penticostale din Romania - interviu Pavel Rivis-Tipei

1922-2012 - 90 ani de marturie crestina penticostala in Romania

2-5_pavelrivistipei_primplan_200Pentru prima dată când s-a simțit prezența Duhului Sfânt în România și putem vorbi de om botezat cu Duhul Sfânt a fost în anul 1908. Din Pătrăuții Strujinețului din Ucraina se mută în România un om al cărui nume nu suna prea bine, Gheorghe Păduche, dar care avea o viață deosebită. El s-a stabilit în Vicovul de Sus, într-o biserică baptistă. Frații rămâneau uimiți când se ruga fratele Gheorghe pentru că nu înțelegeau ce se roagă, dar ziceau că se simt așa de bine în preajma lui.

Citeste mai departe

Puterea rugaciunii 6.2 - Chemare la post si rugaciune - 20-29 ianuarie 2017

20-29 ianuarie 2017 - Chemare la 10 zile de post si rugaciune pentru Romania. Tara noastra intra intr-un sezon nou, cu schimbari majore interne si internationale . E un drum nou in plan intern, prin ridicarea noilor autoritati in tara - noul Parlament, noul Guvern. E un drum nou, cu reasezari importante in relatiile internationale, pornind de la schimbarea conducerii din SUA (20 ian), care are alta viziune asupra relatiilor SUA cu Israelul, cu Rusia , cu Europa. Aceasta noua conducere din SUA va avea un impact important in plan spiritual, nu doar in SUA ci si in zona noastra - Europa, Orientul Mijlociu, Israel. La acest nou inceput, va chemam sa ne rugam!

Citeste mai departe

Trei zile de post și rugăciune pentru județul Buzău: 4-6 mai 2018 la Ojasca, Tabăra Eli

Județul Buzău este situat în sud-estul României, una dintre cele mai slab evanghelizate regiuni din țara noastră. Conform ultimelor statistici efectuate de organizația creștină OCI (http://www.oci.ro/statistici/), procentul creștinilor evanghelici este de doar 0,32%. Cele 47 de biserici evanghelice de aici sunt mici și duc lipsă de resurse umane și finanțe în slujire.

Citeste mai departe

2-4 Scoala internationala de echipare pentru slujire - SIDEPS (ISOM)

SIDEPS este un program de ucenicizare și instruire produs de organizația Good Shepherd Ministry International. In ultimii ani SIDEPS a devenit cel mai răspândit program video de instruire biblică la nivel internațional. A fost conceput având ca obiectiv principal să ajute pastorii locali să transforme bisericile în centre de echipare pentru slujire.

Citeste mai departe

Conferinta PENIEL CELEBRATE: Sarbatoreste Viata - 1-2 mai 2015

Inregistrarile conferintei Peniel 2015 Celebrate (needitate)


Sesiunea 1 - Vineri dimineata
Peniel Band; predica Ionut Benea, Stefan Coman

Sesiunea 2 - Vineri seara
Inchinare: Decean; predica Doru Cirdei

Sesiunea 3 - Sambata dimineata
Inchinare: Revers; sesiune aniversara Peniel

Sesiunea 4 - Sambata seara
Corul Zorilor; predica Gabi Zagrean

Concert special Not an Idol

Seminar special Iosif Ton

PROGRAM

Vineri, 1 mai (11:00 –13:00) – sesiunea I
închinare cu Peniel Band
mesaj – Ionut Benea si Stefan Coman

Vineri, 2 mai(18:00 - 20:00) – sesiunea II
închinare cu Decean Band
mesaj – Doru Cîrdei

21:00 – 22:00 concert Not An Idol

Sambata, 2 mai (10:00 - 12:00) – sesiunea III
închinare cu Revers Band
interviuri: Grady, Iuliu, Chiva, George, Rick 

Sambata, 2 mai(17:00 – 19:00) – sesiunea IV
închinare cu Corul Zorilor
mesaj – Gabi Zăgrean

Peniel va sărbători în acest an 20 de ani de lucrare. Dacă ai participat cel puțin o dată la un eveniment Peniel – tabără sau conferință – te invităm pe 1-2 mai la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, să sărbătorim împreună ceea ce a făcut Dumnezeu în acești 20 ani, în noi și prin noi.

Dacă nu ai mai participat niciodată la vreun eveniment Peniel, dar ai vrea să te închini lui Dumnezeu împreună cu alte câteva mii de tineri, conduși de unele dintre cele mai bune echipe de închinare din țară, și dacă dorești să fii întărit în credință prin mesaje biblice relevante, vino și tu la Peniel! Să ne vedem cu bine.

Pe parcursul celor 20 ani de existență, mișcarea Peniel a atins mii de tineri cu Cuvântul lui Dumnezeu, viețile acestora stând ca mărturie a faptului că Dumnezeu Își pregătește și Își sfințește o generație a cărei inimă să fie întreagă a Lui.

Citeste mai departe

2-1 Ascensiunea dragonului rosu (China) - de Perry Stone

2-2_ascensiunea_dragonului_rosu_perrystone_700

Două cărți din Biblie, Daniel și Apocalipsa, sunt pline de simbolism apocaliptic.

Simbolismul din vechime era folosit pentru identificarea națiunilor și anumiți lideri mondiali, atât din trecut, cât și din viitor. În capitolul 7 al cărții Daniel, proorocul identifică câteva  imperii profetice importante, reprezentate de un leu (Babilon), un urs (imperiul medo-persan) și un leopard (Grecia). În proorocia sa, Ioan a văzut ieșind din mare o fiară, o combinație a celor trei animale prezentate în profeția lui Daniel: trupul unui leopard cu picioare de urs și cap de leu (Apocalipsa 13:1-2). Aceste trei imperii, babionian, medo-persan și grec, se întindeau în mare parte pe locul în care se află în prezent Egiptul, Libia, Etiopia, Israel, Iordania, Liban, Siria, Irak, Iran, Afganistan, Pakistan și anumite zone din Grecia și Turcia.

Unii cărturari au remarcat faptul că se poate face o paralelă între cele trei împărății prezentate în capitolul 7 din cartea Daniel, adică cea a leului, a ursului și a leopardului, și simbolurile anumitor națiuni contemporane. De exemplu, pecetea Marii Britanii și emblema Imperiului Britanic sunt reprezentate de un leu. În capitolul 7 din cartea Daniel, scrie despre două aripi care au fost smulse de pe spatele leului, care a fost nevoit să adopte poziția bipedă a omului și căruia i-a fost dăruită o inimă omenească (Daniel 7:4).

La început, America a fost o colonie engleză, dar s-a separat de leul britanic, devenind o națiune independentă printre celelalte națiuni. Apoi,  următorul imperiu care a avut un impact major asupra întregii lumi a fost Uniunea Sovietică, a cărei revoluții din anul 1917 a introdus comunismul în lume. Ursul a devenit simbolul Rusiei. După urs, a fost leopardul, pe care unii l-au asociat cu Germania nazistă.

Unul din principalele simboluri apocaliptice din cartea Apocalipsa este un uriaș dragon roșu cu șapte capete și zece coarne (Apocalipsa 12:3). Echivalentul în limba greacă pentru „dragon” este drakon și nu apare decât în cartea Apocalipsa (A-pocalipsa 12:3-4,7,9,13,16-17; 13:2,4,11; 16:13; 20:2). Cuvântul acesta se referă la un șarpe uriaș, asemănător probabil cu anaconda. De fapt, era vorba despre un șarpe cu șapte capete, care este identificat cu Satana (Apocalipsa 12). În cultura străveche, se presupunea că șarpele trăia în locuri izolate și pustii (Isaia 13:22).

Emblema dragonului roșu e interesantă, mai ales fiindcă are o strânsă legătură cu una dintre cele mai puternice națiuni care a cunoscut o ascensiune rapidă pe scena lumii în aceste vremuri din urmă. Acea țară este China, care are dragonul ca emblemă de multe secole.

China și împărații de la Răsărit
Dragonul este o creatură legendară din mitologia multor țări din partea estică a Asiei, printre care se numără China, Japonia, Coreea, Vietnam și altele. În Biblie scrie despre o coaliție formată din „trei împărați de la Răsărit” care vor uni o armată și vor mărșălui de la Răsărit spre Irak, vor trece Eufratul și vor aduna o armată alcătuită din „200.000 înmulțit cu o mie” sau cu 200 de mili-oane de soldați (Apocalipsa 9:14-16; 16:12-16). Niciodată în istoria lumii nu a mai existat o armată atât de mare – în zilele lui Ioan e posibil să fi existat o populație de 100 de milioane de persoane în tot Imperiul Roman. China are o populație de peste 1,3 miliarde de locuitori, adică deține controlul asupra a peste 20% din populația între-gii lumi. Acești împărați de la Răsărit vor mărșălui cu gând de război, iar unii susțin că s-ar putea să fie prezenți în timpul bătăliei Armaghedonului (Apocalipsa 16:16).

Dragonul chinezesc
Emblema dragonului a fost folosită drept simbol al împăratului Chinei în timpul dinastiei Yaun. Mai târziu, emblema dragonului a fost pusă pe steaguri. În imagistica chineză, dragonul e acoperit cu solzi mari, fiind o creatură asemănătoare unui șarpe ce are patru gheare,  simbolul puterii în istoria chineză. Acesta era asociat cu vremea și ploaia, care, în mod interesant, se află în legătură cu simbolismul prezent în Apocalipsa 12. Aici, dragonul scuipă apă pentru a inunda rămășița evreilor ce locuia în pustiu. În timpul anilor 1970, expresia „urmașii dragonului” a fost folosită de mulți chinezi drept simbol animal.

China se află în zona Orientului antic, care, de secole, a fost identificată drept „Răsăritul”. Expresia biblică „împărații de la Răsărit” e interesantă dacă privim la cuvântul în limba greacă „răsărit” așa cum apare în  Noul Testament. Acesta nu desemnează numai una din cele patru direcții care apar pe o busolă, ci echivalentul grec al cuvântului e anatole și se referă la lumina care apare în zori. Acesta e un cuvânt folosit cu referire la lumina soarelui. În japoneză, numele „Japonia” este Nippon sau Nihon, cuvinte ce înseamnă „originea soarelui”. Steagul Japoniei are un fundal alb pe care e desenat un cerc mare roșu ce reprezintă soarele care, în japoneză, e numit „nisshoki”. Ținutul din Răsărit, unde se află China, Japonia, Vietnamul, Coreea de Nord și Coreea de Sud, reprezintă probabil unitatea împăraților de la Răsărit care vor călători până în Orientul Mijlociu.

Cum e posibil acest lucru, din moment ce nu sunt drumuri, ci numai niște masivi muntoși care despart acea zonă? Răspunsul e „drumul mătăsii”, care a fost și este o serie de rute comerciale interconectate de-a lungul continentului asiatic ce leagă Asia de est, de sud și de vest cu Marea Mediterană, Africa de Nord și Europa. Aceste rute au început să fie refolosite în ultimii ani.

De fapt, cineva din Pakistan mi-a trimis articole despre un drum important pe care China îl construiește și care e destul de lat încât să poată încăpea pe el uriașe echipamente militare și un număr foarte mare de oameni. Acest drum duce spre Orientul Mijlociu! Distanța dintre Beijing, China, și Bagdad, Irak, este de 6.286 km. Totuși, China susține țările în care predomină Islamul radical și oferă echipament militar, susține crea-
rea adăposturilor blindate și ajută guvernele, inclusiv pe cel iranian! China nu își oferă sprijinul din motive religioase, ci datorită petrolului și gazelor naturale pe care le obține din Iran. China se dezvoltă atât de rapid încât, în anii următori, va avea nevoie de un aport tot mai mare de petrol. Până în anul 2020, consumul de energie al Chinei va crește cu 150%. Până în anul 2030, în China se va consuma la fel de mult petrol pe cât se consumă în Statele Unite. În prezent, în Statele Unite se folosesc 10 milioane de barili de petrol pe zi și 157 de miliarde de barili pe an. Imaginați-vă ce cantitate de petrol le trebuie acestor împărați din Răsărit, care trec de la biciclete la mașini și alte mijloace de transport mult mai industrializate!

Coaliția luptă împotriva Coaliției
În cele din urmă, toate națiunile lumii vor forma coaliții în funcție de regiuni, de religii și de grupuri etnice pentru a supraviețui. Acest lucru e cât se poate de clar din moment ce Antihristul va controla coaliția celor 10 împărați, iar împărații de la Răsărit formează o coaliție asiatică. Știm că în Uniunea Europeană sunt 27 de țări membre, mai multe urmând a se integra, toate având o singură monedă, un singur pașaport și existând o singură unitate fără granițe pentru schimburile comerciale. OPEC este o organizație a unor țări exportatoare de petrol și se discută despre înființarea unei coaliții vestice numită Uniunea Nord-Americană, care ar putea cuprinde Statele Unite, Canada și Mexic

Odată ce își va forma coaliția celor 10 împărați, Antihristul va deveni „mare spre sud, spre est și spre țara cea minunată” (Daniel 8:9). Multe națiuni islamice se află în partea de est a Israelului, printre care se numără Iordania, Irak, Iran, Afganistan și Pakistan. Totuși, spre estul îndepărtat se află ținutul tigrilor asiatici – China, Japonia, Vietnamul – fără a include însă uriașa țară hindusă India. Citim că, atunci când Antihristul va pu-
ne mâna pe Egipt, Libia și Etiopia, „niște zvonuri, venite de la răsărit și de la miazănoapte, îl vor înspăimânta” (Daniel 11:43-44). În cele din urmă, împărații de la Răsărit vor trece de albia secată a râului Eufrat ajungând apoi în țara fiarei, unde se vor pregăti pentru bătălia Armaghedonului (Apocalipsa 16:16).

În simbolistica apocaliptică, semnificația dragonului este explicată în Apocalipsa 12:9: „Și balaurul cel mare, șarpele cel vechi, numit Diavolul și Satana, acela care înșeală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui.”

Încă de la înființarea sa, în comunism a fost folosită culoarea roșie. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul primei revoluții socialiste din vremea lui Lenin, milițienii bolșevici erau numiți „Garda Albă” a socialiștilor. La scurt timp după ce a preluat puterea, Iosif Stalin a dizolvat guvernul sovietic al tuturor celorlalte partide cu excepția celui al său. Stalin și-a identificat partidul socialist drept „Garda Roșie” comunistă. Steagul partidului comunist avea tot culoarea roșie, iar în China, cartea de propagandă comunistă ce le era oferită tinerilor pentru a promova comunismul s-a numit „Cartea Roșie”. Pe steagul fostei Uniuni Sovietice erau desenate un ciocan și o seceră pe un fundal roșu. Socialiștii au folosit culoarea roșie încă din 1848, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, puteau fi identificați ușor fiindcă purtau benzi roșii pe brațul drept.

La începutul necazului cel mare, va apărea un călăreț călare pe un cal roșu și va prelua puterea de pe pământ (Apocalipsa 6:4). Deoarece culoarea roșie e simbolul comunismului, iar acest călăreț preia puterea folosind o sabie (semnul războiului), unii sugerează că aceasta ar fi o ilustrare a națiunilor comuniste care își vor face iar apariția pe scena lumii la începutul necazului, cauzând război și moarte. Am auzit anumiți slujitori spunând că s-a petrecut deja căderea comunismului, dar actualul guvern chinez e unul dintre cei mai mari abuzatori ai drepturilor omului și asupritori ai creștinilor, dar și ai celor care protestează împotriva guvernării. Atât Vietnamul cât și Coreea de Nord sunt comuniste. Uniunea Sovietică și fostele sale țări au adoptat democrația. Cu toate acestea, zona Asiei reprezintă încă o fortăreață a doctrinei și practicii comuniste.

Acest uriaș dragon al Apocalipsei este roșu. De ce roșu și nu orice altă culoare? În Biblie, culorile au semnificații. De obicei, albul reprezintă puritatea (Apocalipsa 19:8).  Purpuriul este simbolul regalității, iar albastrul face trimitere la cer (Exodul 35:23, 25, 35).  Roșu (sau purpuriu) reprezintă adesea sângele, mântuirea, sau legământul (Rahav a pus o frânghie roșie la fereastră și astfel a scăpat atunci când Ierihonul a fost distrus - Iosua 2:21). Roșul poate face referire și la mânia grozavă a Satanei.

(Apocalipsa 12:12), făcându-se astfel legătură cu emblema dragonului roșu din timpul Imperiului Roman. Gândiți-vă la comuniști – adevărații comuniști sunt atei, dumnezeul lor fiind guvernul.

Omul numit Xi
Așa cum simbolistica animală ce a marcat imperiile străvechi poate avea anumite paralele printre națiunile actuale, și Biblia face referire la nume profetice în limbile originale greacă și ebraică. Acestea nu au o prea mare însemnătate în cazul împlinirii profeției, dar sunt foarte interesante.

De exemplu, zilele lui Noe se vor repeta înainte de întoarcerea lui Hristos (Matei 24:37-38). Aici intră mâncatul, băutul, construirea, plantarea și luarea în căsătorie (Matei 24:38; Luca 17:27-28). Multe alte revelații referitoare la vremurile din urmă se regăsesc în povestirea despre Noe și potop. Ni se spune că „pământul era plin de silnicie” (Geneza 6:11). Cuvântul evreiesc pentru „silnicie” este chamac, iar rădăcina este cuvântul hamas. În prezent, numele Hamas îl poartă aripa politică și militară a organizației islamice fanatice ce nu încetează să acționeze cu violență împotriva Israelului și a evreilor care trăiesc acolo.

Profetul Zaharia a avut o viziune în care o femeie era purtată într-un coș pentru grâu spre câmpiile din Șinear, care era zona de șes a vechiului turn Babel (Geneza 11), și locația Babilonului lui Nabucodonosor (Daniel 1:2). Această femeie din coș e numită „ticăloșie” (Zaharia 5:8) și a fost purtată până în Șinear, unde citim că „Atunci am întrebat pe îngerul, care vorbea cu mine: ‚Unde duc ele efa?’ El mi-a răspuns: ‚Se duc să-i zidească o casă în țara Șinear, ca să fie așezată acolo și să rămână pe locul ei.’” (Zaharia 5:10-11). Astfel, în viitor va exista o casă a păcatului în Șinear, ținut care în prezent e cunoscut drept Irak. În scrierile apocaliptice, o femeie (asemenea prostituatei din Apocalipsa 17) poate face referire adesea la un sistem religios mincinos sau la o religie falsă. Ticăloșia va fi instalată într-o „bază”. În acest verset, echivalentul ebraic pentru „bază” este mekunah și se referă la o anumită locație.

Am stabilit că Antihristul va apărea dintr-un cadru islamic din Orientul Mijlociu. Conform tradiției islamice, cel așteptat de ei (Mahdi) va apărea din Irak, fie în Karbala, fie în Samaria (conform tradițiilor sunite sau șiite). Din moment ce acest ultim dictator îi va decapita pe cei care i se împotrivesc (Apocalipsa 20:4) și se va folosi de sabie pentru a cuceri, va câștiga milioane de adepți islamiști care sunt considerați fanatici. Al-Qaeda e o astfel de organizație islamică ce are impact la nivel mondial, nu dispare nicicum și căreia i-a crescut de curând numărul de membri și adepți. Această grupare de teroriști răzleți și fanatici s-a răspândit printre națiunile din zona Mării Mediterane. E ironic faptul că numele Al-Qaeda înseamnă „baza”.

Muqtada al-Sadr, cleric șiit care s-a întors din Irak după ce a fost exilat în Iran, e fondatorul și conducătorul unei uriașe organizații de miliție de musulmani șiiți numită Armata lui Mahdi, ce are sediul în Irak. În cartea lui Ezechiel, citim despre o coaliție a unor națiuni islamice care invadează Israelul în timpul unui război care, conform rabinilor, musulmanilor și creștinilor, e bătălia din vremurile din urmă. Profetul a anunțat că Dumnezeu se luptă cu „Gog, din țara lui Magog, domnul Meșecului și Tubalului” (Ezechiel 38:2-3). Sunt multe păreri cu privire la identitatea lui Gog. Totuși, în țările est-europene, printre care se numără și Federația Rusă, există oameni al căror nume de familie este Gog. Gog ar putea fi numele unui puternic spirit demonic (Efeseni 6:12)  care domnește peste partea de nord a Israelului, sau ar putea fi numele unui comandant care va conduce lupta, fiind în fruntea hoardelor islamice și a unei coaliții nordice.

Acest lucru ne face să ne reamintim de semnul fiarei și de cele trei litere grecești care sunt folosite pentru a socoti numărul fiarei. A doua literă grecească este „xi”. Aceasta este a cincisprezecea literă a alfabetului grec, 60 fiind echivalentul său numeric. E interesant de remarcat faptul că în China există oameni care au numele Xi. Un astfel de om, despre care anumiți analiști afirmă că ar putea deveni viitorul lider al Chinei, se numește Xi Jinping, actualul vicepreședinte al Chinei. Conform istoriei chineze, Xi se numea o străveche populație manciuriană. În China se zvonește că, atunci când acest om va împlini 60 de ani, va deveni următorul lider chinez. Xi Jinping a fost conducătorul unei importante comisii formată din 11 membri și supraveghează Armata Populară de Eliberare formată din 2.3 milioane de luptători. În chineză, numele lui înseamnă „răsărit de soare”.  Ar putea fi numele lui o previzualizare profetică a lucrurilor ce se vor întâmpla, conform celor scrise în Apocalipsa 13?

Există un dragon, iar dragonul mitic este emblema Chinei și a dinastiilor chineze anterioare. China este încă o țară comunistă, iar culoarea reprezentativă pentru comunism este roșul, aceeași culoare pe care o are al doilea dintre cei patru cai descriși în Apocalipsa, dar e și culoarea marelui dragon roșu. Având o populație de peste 1.3 miliarde de oameni, China nu e numai cea mai agresivă și prosperă națiune , ci, fără îndoială că va fi și în fruntea împăraților de la Răsărit atunci când vor merge spre țara fiarei după ce vor trece spre Israel.

Numărul fiarei, care are legătură cu acest nume, cuprinde litera grecească Xi, care e și numele unui puternic lider chinez! Fără îndoială că, în viitor, uriașul adormit al Chinei va prelua puterea militară, tehnologică și economică de la Statele Unite ale Americii.

Perry Stone

2-1_perrystone_portret250Evanghelistul internațional Perry Stone este liderul lucrării: Voice of Evangelism (Vocea Evangheliei), una din organizațiile din America cu cea mai rapidă ascensiune. Scopul principal al lucrării este de a prezenta lumii Evanghelia lui Hristos prin televiziune, DVD-uri audio/video, materiale imprimate și altele.

Îl puteți urmări în fiecare zi de sâmbătă la ora 23:00, duminică la ora 11:30 și luni de la ora 12:30, la Alfa Omega TV, în cadrul emisiunii Ospăț cu mană.

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

2-3 Miscarea de rugaciune din Romania

2-3_rugaciune1_700

Îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt și-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile lor de tot și jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele.” (Isaia 56:7)

În ultimii ani, în România, Domnul motivează tot mai mulți  credincioși din toate denominațiile spre a se a apropia mai mult de El, prin sfințire, post și rugăciune. Având moduri diferite de exprimare, dar aceeași dorință fundamentală de a căuta fața lui Dumnezeu și de a se apropia de El mai mult, credem că aceste mișcări de rugăciune pregătesc Biserica pentru venirea Domnului.

David, un rege aparte în istoria poporului ales, a fost primul care a înțeles inima lui Dumnezeu, chiar dacă era sub Lege. El știa că laudele și închinarea sunt mai plăcute lui Dumnezeu decat jertfele și era profund  pasionat de a sta în prezența lui Dumnezeu (Ps.69:30-31, Ps. 84, Ps. 22:3). Ajuns rege al Israelului, el organizează un mod nou de închinare, angajând mii de oameni pentru a asigura lauda și închinarea în permanență înaintea lui Dumnezeu, zi și noapte (1 Cron. 15, 16). Consecința acestui lucru a fost o perioadă de trezire și de binecuvântare extraordinară a națiunii Israel.

După moartea lui David, a urmat un declin al închinării zi și noapte în fața lui Dumnezeu, pe măsură ce națiunea Israel se indepărta de Domnul. Însă cartea Cronicilor atestă că sub regii care i-au urmat, fiecare moment de trezire ce a urmat în rândul poporului ales a fost însoțit de o reînviere a închinării perpetue, așa cum a fost ea instituită de David.

Profetul Amos vorbește despre restaurarea cortului lui David în contextul vremurilor din urmă și al unor mari tulburări - “În vremea aceea voi ridica din căderea lui cortul lui David, îi voi drege spărturile, îi voi ridica dărâmăturile și-l voi zidi iarăși cum era odinioară” (Amos 9:11). Apostolul Iacov citează această profeție, plasând-o ferm în contextul noului legământ și definind scopul acestei mișcări de rugăciune și închinare permanentă: “pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu”. (Fapte 15:16-18)

2-3_rugaciune_chisarau_250Poate acest lucru să se întâmple în România? Noi credem că da. Vedem oameni din toate denominațiunile creștine care Îl caută pe Dumnezeu și care doresc să stea în prezența Lui mai mult decât orice. Sub diverse forme de exprimare și cu diverse particularități, Domnul trezește inima multor români și îi activează pentru a restaura cortul lui David în România.

Deși suntem siguri că sunt mai multe, noi, cei de la Alfa Omega TV, știm de mișcări organizate de rugăciune la București, Oradea, Cluj, Timișoara, Reșița, Arad, Viena, Bazna și Ploiești... Multe din aceste întâlniri ies din tiparul unor programe de biserică obișnuite și se caracterizează adesea prin interconfesionalitate - unitate în diversitate. Scopul lor nu este să concureze cu o biserică, ci să ofere un context în care credincioșii din localitatea respectivă să poată veni împreună pentru a se închina lui Dumnezeu indiferent de confesiune. Acești credincioși se roagă pentru comunitățile lor, pentru liderii lor, pentru România, și de asemenea se implică în proiecte sociale, spre slava lui Dumnezeu.

În cele ce urmează, vă vom prezenta două mișcări de rugăciune.

ADORAȚIA EUHARISTICĂ PERPETUĂ

2-3_rugaciune_chisarau2_150Parohia greco-catolică Sf. Maria Regina Păcii și Unității - Timișoara Cortul lui David deja funcționează în România. Din septembrie 2006, în Timișoara există un lanț de rugăciune neîntrerupt, zi și noapte, în cadrul bisericii greco-catolice Sfânta Maria Regina Păcii și a Unității tuturor Creștinilor (www.reginapacis.ro).

Preotul-paroh Ioan Chișarău a primit chemarea de a institui un lăcaș de adorare euharistică perpetuă în care Isus să fie proslăvit în urma unui pelerinaj la Medjugorje, o mănăstire din Bosnia. În contextul în care
nu era construită nici biserica, acest lucru părea o nebunie. Însă, fiind planul lui Dumnezeu, lucrurile au început să vină împreună - finanțe, expertiză, resurse umane - însă această lucrare s-a născut prin multă rugăciune și prin credință.

Cu aprobarea episcopului, preotul Chișarău a inclus și o capela de rugăciune permanentă în planurile noii biserici care urma să fie construită în Timișoara. Adorația euharistică perpetuă - lanțul de rugăciune și închinare permanentă - a început în toamna anului 2006, continuând de atunci, și implicând sute de credincioși. Și Dumnezeu își revarsă binecuvântarea, existând în contextul acestei lucrări mărturii de oameni vindecați, mântuiți și eliberați.

Cei ce doresc să fie parte din acest lanț se înscriu pentru o oră în care stau în prezența lui Dumnezeu cu reverență și respect și se roagă în tăcere. Regulat, se organizează nopți de veghe și rugăciune, având participanți chiar și din alte denominațiuni creștine.

Preotul Chișarău consideră rugăciunea ca o respirație a sufletului, vitală pentru supraviețuirea credinciosului. Pentru lucrarea de adorație euharistică perpetuă pe care o supervizează, elementul central este prezența lui Isus Cristos în mijlocul lor pe altar.

Credincioșii din alte denominații sunt bineveniți în cadrul acestei lucrări. Parohia greco-catolică colaborează cu bisericile ortodoxe și evanghelice din oraș, credincioșii din aceste biserici participând și ei la adorarea euharistică perpetuă, astfel încât lanțul de rugăciune să nu fie întrerupt nici măcar o oră.

Prezența lui Dumnezeu în mijlocul unei comunități schimbă inimile oamenilor și îi motivează să urmeze principiile Lui. Din această mișcare de rugăciune s-a născut dorința de a sta pentru drepturile copiilor avortați, materializată prin organizarea Marșului pentru Viață, eveniment care în martie 2012 a avut loc în 19 orașe din România. Recunoscând însă că sursa avortului o reprezintă imoralitatea sexuala, biserica Sf. Maria Regina Păcii și Unității susține activ castitatea, tinerii acestei comunități fiind încurajați să facă un angajament de abstinență sexuală până la căsătorie.

CASA DE RUGĂCIUNE INTERNAȚIONALĂ TIMIȘOARA / BAZNA

2-3_claudius_150În urma unei vizite în 2005 la misiunea IHOP din Kansas City, Claudius Sămărtinean a primit chemarea lui Dumnezeu de a deschide un loc de închinare și rugăciune permanentă - o Casă de rugăciune. Începând în Bazna, jud. Sibiu, și apoi la Timișoara, casa de rugăciune funcționează în regim de 4-6 ore pe zi, cu scopul de a ajunge la 24/7, dupa modelul davidic.

În cartea Apocalipsa este descrisă închinarea zi și noapte adusă înaintea lui Isus - casa de rugăciune încearcă să reflecte pe pământ realitățile din ceruri. Elementul central casei de rugăciune este faptul că Isus Cristos este vrednic de închinarea noastră permanentă, zi și noapte. Casa de rugăciune este un context în care oamenii să poată veni pentru a se închina liber înaintea lui Dumnezeu la orice oră, și pentru a primi rugăciune de la alți frați.

Casa de rugăciune se roagă atât pentru cazuri individuale, cât și pentru bisericile din localitate, pentru liderii națiunii, pentru economie, face ispășire pentru păcatele țării și mijlocește pentru trezire spirituală. Un alt obiectiv major este pregătirea Bisericii pentru vremurile de pe urmă, pentru ca fiecare credincios să-L cunoască în mod intim pe Mântuitorul său și să aștepte revenirea Lui.

De asemenea în contextul casei de rugăciune, Dumnezeu a conștientizat credincioșii despre gravitatea avortului, a sângelui nevinovat vărsat care face România să fie pe primul loc la avorturi în lume. Casa de rugăciune mijlocește pentru iertare, publică literatură pro-viața și participă la evenimente sociale pentru a ridica acest păcat de peste națiunea română.

2-3_rugaciune2_700

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Organizatia Teen Challenge - Sunt un om liber de droguri - de Catalin Baciu

La sfârșitul anilor 90, tinerii din orașele mai mari au început să fie expuși la droguri. România devenise o poartă a heroinei venită din Afganistan. Cu prețuri bune, părinți ocupați, o societate nepregătită și o generație tânără deschisă la nou, fenomenul dependenței s-a extins îngrijorător. Apăreau și primii tineri morți de supradoză iar soluțiile pentru cei care vroiau să se “lase“ erau puține și limitate.

La primul studiu erau identificați oficial este 30000 de dependenți. Proveneau din toate categoriile sociale cu o medie de vârstă de 22 de ani și neașteptat era faptul că unii fuseseră crescuți cu dragoste și frică de Dumnezeu. Între timp numărul dependenților a crescut, și chiar și fără un studiu recent avem estimați în 2013 peste 100000 de dependenți.

Drogurile au ajuns să fie din ce în ce mai sofisticate și la prețuri accesibile chiar și adolescenților. Mulți dintre ei sunt infectați deja cu HIV, un fenomen care acum 10 ani era o raritate. Drogurile nu iartă și prea multe familii și-au îngropat cu durere copii. Ceilalți continuă să supraviețuiască însă asta presupune de multe ori o viață de delicvență și risc major atât pentru ei cât și pentru noi toți.

Citeste mai departe

3-4 Taberele de vara pentru tineri


Vara este pentru mulți dintre noi un moment de vacanță, relaxare și deconectare. Însă pentru mulți tineri, vara poate fi și un prilej de descoperire a lui Dumnezeu, într-un context informal în natură, alături de prieteni vechi și noi. Aventura, distracția și voia buna se împletesc cu seri de revelație, ducând la transformarea vieților.

În anii trecuți, mii de tineri au avut întâlniri veritabile cu Dumnezeu, au fost vindecați, restaurați și atinși în taberele creștine organizate vară de vară, în locații bine alese. Dacă ești tânăr și dorești să te apropii mai mult de Dumnezeu și să-ți descoperi identitatea, te încurajăm să participi la taberele creștine din vara aceasta, și să-i dai ocazia lui Dumnezeu să lucreze în viața ta. Îți recomandăm câteva opțiuni...

Citeste mai departe

2-2 Pregatirea pentru trezire - Scoala Biblica CRISTOS PENTRU ROMANIA, Cluj-Napoca

sbcpr_pregatirea_pentru_trezire_708px

Suntem în pragul unei treziri fără precedent, unde gloria lui Dumnezeu e gata să fie revărsată peste orice făptură. Burdufurile noi sunt în formare, aproape pregătite ca vinul nou să fie turnat în ele. Multe tipare omenești, granițe denominaționale și garduri religioase vor fi prăbușite de acest râu de viață.

Țara noastră nu are nevoie de o nouă doctrină sau de mai multă învățătură, ci de o reformă a Duhului Sfânt, unde vechile adevăruri prind din nou viață. Avem nevoie de focul Duhului Sfânt în predicile și cântecele noastre. Programele religioase din biserică trebuiesc înlocuite cu întâlniri divine conduse și inspirate de El. Duhul Sfânt trebuie să aibă din nou prioritate în Casa Domnului. Trebuie să învățăm să așteptăm în prezența Lui, să Îi cunoaștem vocea, să ne lăsăm călăuziți, să apucăm povara Lui și să nu acționăm independent. Rutina și activitățile religioase nu dau viață; performanța și truda nu ajută; slova nu-i de ajuns. Duhul e cel care dă viață.

Citeste mai departe

O ungere noua - de Miky Stancu (Cristocentric) - Inima inchinarii


Psalmistul David ne este descris în Scripturi ca fiind un om după inima Lui Dumnezeu. Acest lucru m-a fascinat întotdeauna,  pentru că toți ne dorim o astfel de inimă. Privind în Scripturi, am descoperit că Dumnezeu l-a ales pe David să conducă poporul Israel în lupte din pricina inimii lui de închinător. Nu l-a ales ca împărat pentru frumusețea lui, sau pentru vitejia de care dădea dovadă, Ci l-a ales  pentru  pasiunea, entuziasmul  și laudele lui ieșite din tipare. Închinarea a schimbat definitiv destinul lui David. Duhul Domnului era peste el și ungerea divină a fost turnată peste capul  lui. Toate acestea din pricina inimii lui de închinător.

Poate adesea am subminat importanța laudei în viața noastră și în viața bisericii. Unii spun:” De ce atâta laudă și închinare?  Prea mult timp pierdem cu închinarea!”  Porunca cea mai des întâlnită în Biblie este aceea de a lăuda pe Domnul. Iar Dumnezeu dorește restaurarea omului aducând în viața noastră modelul ceresc al închinării. Noi am fost creați să-L lăudăm pe Dumnezeu și să trăim în prezența Lui.

Citeste mai departe

Motivele de rugaciune ale lunii octombrie 2012

2-3_prayernet

Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, si va cauta Fața Mea si se va abate de la caile lui rele - il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul, si ii voi tamadui țara. 2 Cronici 7:14

Continuam batalia pentru Romania in post si rugaciune, cu perseverenta si credinta.  La inceputul lunii mai spuneam ca am intrat intr-o fereastra de timp, care poate fi o fereastra de har,  in care Domnul ne incearca si ne testeaza. Putem fi acei care se invoiesc cu cerul pentru ca Imparatia Domnului sa invadeze tara noastra. Putem fi acei care vad cu ochii lor cum binecuvintari si promisiuni asteptate incep sa vina.  DAR....puntea spre binecuvintare se numeste pocainta, rugaciune si post. (Ioel 2:15-17).   Sa nu dormim acum si sa plingem mai tirziu!   E vremea sa strigam ACUM la Domnul!

Citeste mai departe

Campul de batalie al mintii - de Joyce Meyer

Imaginați-vă o cetate înconjurată de un zid puternic. Există o singură gaură în acest zid și anume, poarta masivă ce permite intrarea în cetate. Poarta este la fel de înaltă ca și zidul și este foarte bine păzită. De fapt, deasupra zidului se află străjeri care, zi și noapte, păzesc cetatea împotriva vreunui atac.

Cetatea este viața ta și tu trebuie să o păzești zi și noapte pentru a te asigura că nu îi dai voie vrăjmașului, diavolului, să intre și să preia controlul. În Proverbele 4:23 scrie: „Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.” Acest verset ne face responsabili pe fiecare dintre noi să ne păzim și să ne protejăm. Noi suntem cei responsabili pentru a ne păzi inima și mintea.

Viețile și mințile multor oameni sunt asemeni unei cetăți al cărei zid este dărâmat, a cărei poartă este larg deschisă și străjerii au adormit. Oricine vrea poate să intre și să ia orice dorește. Nu există supraveghere, nu există apărare.

Satana nu numai că dorește să intre în cetatea ta, ci vrea să ridice întărituri, să construiască o fortăreață în interiorul cetății ca să aibă un loc de protecție unde să se ascundă și să nu fie nevoit să plece.

Citeste mai departe

3-4 MISCAREA RUGUL APRINS de Samuel Caba, lider Rugul Aprins

În urmă cu 20 de ani, Dumnezeu i-a vorbit tatălui meu, pastorul Ioan (Nuțu) Caba, cu privire la o nouă lucrare pe care trebuia să o înceapă în România, dincolo de zidurile unei confesiuni. O lucrare care să poată ajunge la fiecare persoană ce își dorește pe Dumnezeu să lucreze într-un mod miraculos în viața lor. O lucrare care să fie bazată pe rugăciune și slujirea oamenilor în nevoi.

Pare destul de simplu, nu? Totuși, să ne aducem aminte că în anii 90 timpurii, unii erau convinși că numai credincioșii dintr-un cult anume vor ajunge în rai, și că nu se putea o altfel de părtășie creștinească decât cea aprobată de ei... nu pot spune că i-a fost ușor tatălui meu să pornească o lucrare de trezire spirituală, dincolo de zidurile confesionale, intitulată sugestiv Măslinul - Stăruința în rugăciune.

O lucrare care avea să se desfășoare in biserici penticostale, baptiste, dar și în locuri publice - cămine culturale, săli de cultură, etc. Lucrarea continuă și astăzi prin ajutorul Domnului, cu o participare masivă de oameni din diferite confesiuni.

În anii ce au urmat, Domnul i-a arătat tatălui meu un loc în aer liber care era plin de oameni care se rugau. Domnul i-a pus pe inimă să organizeze într-un cort mare pe munții Ponoarei, în județul Bihor, prima întâlnire de rugăciune Rugul Aprins.

Această primă întâlnire a fost în primul weekend al lunii august 2005, și de atunci, în fiecare an avem această întâlnire specială pe munte - Rugul Aprins Ponoară - în primul weekend din august.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.