Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Ar trebui Israelul să dividă Ierusalimul astfel încât palestinienii să aibă propria capitală în estul orașului?

Israelul a făcut oferte asemănătoare în 2000 și în 2008, însă liderii palestinieni au refuzat. Divizarea Ierusalimului nu este un proces simplu.

Evreii sunt profund legați de acest oraș care a fost capitala lor spirituală și fizică timp de 3000 de ani. Nu a fost niciodată capitala altui popor sau a altei națiuni. Mai mult, evreii au devenit majoritari cu peste 150 de ani în urmă și au locuit în Ierusalim secole întregi, cu excepția perioadei dintre anii 1948 și 1967, când Iordania a controlat zona în mod ilegal, expulzând toți evreii și desacralizând toate locurile sfinte.

Doar Israelul a asigurat libertatea de închinare și protejarea tuturor locurilor sfinte pentru toate grupurile religioase. Potrivit unui sondaj realizat în 2011, numai 30 de procente din rezidenții arabi din Ierusalim doresc să devină cetățenii unui viitor stat palestinian. Aceste probleme complexe necesită soluții creative la care se poate ajunge doar în urma negocierilor directe.

Text preluat din broșura „Despre Israel - răspunsuri la întrebări dificile”. Material produs în parteneriat de StandWithUs și Alfa Omega TV. Broșura e gratuită, descarc-o de AICI.

stiri din israel ultimele reclama

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.