Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

E Israelul vinovat de epurare etnică și genocid?

Acestea sunt injurii dezumanizatoare și care incită la ură împotriva isreaelienilor.

Potrivit spuselor lui Benny Morris, cel mai proeminent istoric al crizei refugiaților palestinieni, în cursul războiului din 1948 „nu s-a efectuat niciun fel de epurare etnică”. În ceea ce privește problema părții care a creat refugiații, „responsabilitatea este divizată între [Israel], palestinieni și țările arabe, cu o enormă răspundere de partea palestinenilor, care au dat naștere conflictului”, după cum aflăm din scrierile lui Benny Morris.

Când Israel și-a declarat independența, a oferit cetățenie tuturor arabilor din țară. O mie șase sute de persoane au acceptat, iar, la momentul de față, populația arabă din Israel se ridică la cifra de 1,8 milioane.

În mod similar, numărul palestinienilor din Cisiordania și din Gaza a crescut masiv după momentul începerii conflictului. Atât israelienii, cât și palestinienii au suferit grozav; acuzând oricare dintre părți de genocid sau purificare etnică este o dovadă de ignoranță și constituie o ofensă la adresa victimelor acestor crime.

În cinci ani de război, în Siria au fost omorâți de patru ori mai mulți oameni decât au murit în toiul întregului conflict arabo-israelian cu începere din anul 1920. Termenul „genocid” a fost creat în urma exterminării a șase milioane de evrei. Cei care îl folosesc acum pentru a defăima statul Israel nu fac altceva decât să-și dea pe față propria ură.

Text preluat din broșura „Despre Israel - răspunsuri la întrebări dificile”. Material produs în parteneriat de StandWithUs și Alfa Omega TV. Broșura e gratuită, descarc-o de AICI.

stiri din israel ultimele reclama

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.