• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Despre divorțuri și bărbați creștini care își bat soțiile Marjorie Cole

Scris în . Publicat în Creștinul și RELAȚIILE.
Rețeta pentru divorț

Oamenii se tem că, dacă vor oferi iubire, li se va lua tot mai mult. Duc lipsă de încredere, nu devin una cu cealaltă persoană.

În căsnicie trebuie să fii una cu cel de lângă tine, trebuie să existe un legământ potrivit căruia tot ce ai tu îmi aparține și mie și tot ce am eu îți aparține și ție. Mașina ta este și mașina mea. Mâncarea ta este și mâncarea mea. Armele tale sunt și armele mele. Împărțim totul împreună.

În cele mai multe căsnicii însă, nu este un legământ, ci un contract. Dacă îmi dai asta, îți voi da și eu cealaltă. Dacă nu îmi dai asta, nici eu nu îți voi da cealaltă. În contractul acesta sunt trecute tot felul de condiții, și asta din cauza lipsei de încredere. Semnează aici și fă ceea ce ai promis că vei face ! Legământul spune: Ai cuvântul meu pentru că te iubesc. Ne iubim și împărțim totul. Dacă ai nevoie de un lucru, e al tău.

Căsnicia formată pe lucrurile tale și lucrurile mele, pe jumătate-jumătate, este îndreptată spre divorț: Dacă mă vei jigni... Bineînțeles că ne vom jigni unul pe altul. Pentru ce este iertarea atunci ?

Dacă repetă greșeala, îi spui: Știu că Dumnezeu lucrează în viața ta. Ce îți spune ? Ce vrea să faci ? El nu vrea să repeți păcatul la nesfârșit. Nu vrea să te comporți ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Du-te la rădăcina problemei și pocăiește-te.

Cauza divorțului, în opinia mea, este teama, egoismul și necredința. Egoismul, pentru că mă gândesc doar la mine, nu am încredere în tine.Teamă, pentru că dacă nu am grijă de mine, îmi va lua tot ce am.

Mulți bărbați se folosesc de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a-și bate soțiile. Semnale de alarmă și perspectiva Scripturii

Să vă dau câteva exemple de relații foarte dificile într-o căsnicie.

Una la care mă gândesc acum este abuzul: abuzul sexual sau violența domestică, când unul dintre soți este abuzat emoțional, psihologic sau fizic, iar celălalt este foarte puternic.

Vedem foarte des cupluri în care unul dintre soți este foarte dominant, foarte autoritar, foarte restrictiv, și dorește ca celălalt să facă așa cum spune el.

Una dintre cele mai cumplite întărituri în care oamenii pot fi prinși este narcisismul.

Este un cuvânt pe care oamenii nu îl prea folosesc, însă cred că este un cuvânt care explică bine ceea ce vedem întâmplându-se. Văd asta foarte mult în zona aceasta, nu neapărat în țara noastră, deoarece țara noastră, SUA, are mai puține rădăcini tradiționale, mai puține legături cu familia. O parte a familiei e într-o parte și alta, în altă parte. Oamenii nu sunt foarte legați de familie. Sunt mai independenți.

Poate există cruzime, certuri, amărăciune, sărăcie. Crești într-o casă foarte periculoasă și nu îndrăznești să fii tu însuți. Trebuie să te ascunzi, să te prefaci, să faci față, să fii discret, deoarece nu există siguranță.

Construiești o lume imaginară în care trăiești în care tu ești regele și poți să faci tot ce vrei, în care poți pretinde că totul este bine. Totul în lumea aceea este așa cum vrei tu deoarece trebuie să supraviețuiești, așa că te închizi în carapacea ta.

Crești și vine vremea să te căsătorești. Tot ce ai învățat până acum este cum să faci totul așa cum vrei tu. Totul trebuie să stea unde vrei tu să stea, trebuie să faci cum vrei tu, ca să te simți în siguranță, deoarece ești îngrozit. Trebuie să poți controla totul.

Sunt mulți bărbați care se folosesc de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a-și bate soțiile. Aceasta nu este dragostea lui Dumnezeu.

Nu asta a avut Dumnezeu în minte, însă ei spun că Dumnezeu le-a oferit lor autoritatea în familie și își conduc soțiile și copiii cu asprime. Isus nu ar face asta.

Femeia se află în acest castel, încercând să își facă soțul fericit, să fie o soție bună, dar el nu e mulțumit de ea și se supără pe ea.

Ea se străduiește și mai mult, iar el se supără din nou și îi spune: Dacă ai fi o soție bună, nu m-aș supăra. Dacă ai face ce îți spun, nu ar mai trebui să mă enervez. O învinovățește pe ea pentru tot ce face el, că nu e suficient de bună, că nu ascultă.

Și femeile vor să trăiască, vor să aibă o viață, vor să se descopere. Ele nu sunt preșuri, nu sunt proprietățile cuiva. Nu sunt obiecte, ci sunt ființe umane, fiice de Dumnezeu.

Dacă va încerca să fie ea însăși, să se dezvolte, el o va face să creadă că e nebună. Se numește abuz psihologic prin manipulare, și femeia simte că ea e vinovată.

Femeile abuzate cred minciuni. Cred că, dacă sunt abuzate, înseamnă că sunt rele. Oprește-te! De ce să aibă el dreptul să te trateze ca pe ceva inferior?

Ea va crede tot mai mult că este rea, că este vinovată, că el e mânios din cauza ei. Va începe să accepte minciunile întâlnite în violența domestică, unde femeile sunt bătute. Cum se poate ca așa ceva să fie normal?

Extras dintr-un interviu cu Marjorie Cole. Anul trecut, a ținut un seminar despre relații, care poate fi urmărit aici: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/13482-restaurarea-relatiilor-seminar-intreg-gratuit-jarrol-si-marjorie-cole

Etichete: familie
592 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.