Despre proiectul Cartea Cărților

Despre proiectul Cartea Cărților

Cartea Cărților

Mulți din noi am făcut cunoștință cu seria clasică a Cartea Cărților la TVR în anii ’90. Cu o grafică modernă și mult umor, Cartea Cărților se întoarce azi la copiii secolului 21. Personajele principale, Cristi, Oana și roboțelul Memo călătoresc în timp în aventurile în care îi trimite Cartea Cărților, descoperind Biblia.

60 de ani de studii spun că 85% din creștini Îl primesc pe Isus în viața lor între 4-14 ani. E important să prezentăm Evanghelia copiilor, și ce alt mod mai bun decât prin desenele animate pe care ei le iubesc?

Cartea Cărților e un proiect de evanghelizare/ucenicizare pentru copiii de 6-12 ani. El cuprinde difuzarea pe TV a episoadelor (4 sezoane x 13 episoade fiecare), episoade pe DVD sau clipuri video online, un site interactiv pentru copii, o aplicație mobilă, evenimente evanghelistice în colaborare cu biserici locale și o programă pentru școală duminicală numită Academia Cartea Cărților.


Copii - fiți eroi alături de personajele Cartea Cărților!

Știați că...

- Cartea Cărților a fost lansată prima dată în 1981 în Japonia? Datorită popularității acestei serii, Biblia a ajuns cea mai vândută carte în Japonia.

- 500+ milioane de oameni din 106 țări au vizionat prima serie a Cartea Cărților?

- Noua serie a Cartea Cărților este produsă de aceași echipă de artiști experimentați care au realizat și desenele „Regele Leu”, „Mulan” și „Frumoasa și Bestia” ?

- Până în prezent, sezonul 1 din Cartea Cărților a fost tradus în 45 de limbi, cu alte 4 limbi în curs de finalizare. Audiența potențială în 2017 s-a ridicat la 162 de milioane în toată lumea!

- În România, Alfa Omega TV și alte 35 de stații TV afiliate din întreaga țară au difuzat aventurile lui Cristi, Oana și Memo prin lumea Bibliei.

- Cartea Cărților e un proiect CBN  dezvoltat de Alfa Omega TV în România. Lansarea a fost în noiembrie 2016.


 

Episoadele CARTEA CĂRȚILOR

 • Ep. 1.01 - La inceput... (sezonul 1)

  Cartea Cărților îi duce pe cei trei eroi într-o călătorie în care sunt martori căderii lui Lucifer și transformării sale în Satana în urma unei lupte cerești.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.02 - Testul! (sezonul 1)

  Copii sunt duși într-o călătorie ca să-l întâlnească pe Avraam și pe fiul său preaiubit, Isaac, pe care este dispus să îl sacrifice pentru că asta îi cerea Dumnezeu.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.03 - Iacov si Esau (sezonul 1)

  Cartea Cărților îi duce pe copii înapoi în timp, în perioada lui Iacov şi Esau. Cristi şi Oana văd dușmănia dintre cei doi fraţi şi separarea la care a dus aceasta.

  Vezi trailer

 • Ep 1.04 - Lasa poporul Meu sa plece! (sezonul 1)

  Cristi, Oana și Memo ajung să-l întâlnească pe Moise, când el este ales de Dumnezeu ca să elibereze israeliţii din robia Egiptului.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.05 - Cele zece porunci (sezonul 1)

  Cartea Cărților îi trimite pe cei trei eroi înapoi în timp ca să învețe că scopul regulilor este să ne protejeze, nu să ne strice distracția.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.06 - O aventura uriasa (sezonul 1)

  Cartea Cărţilor îi duce pe copii să întâlnească încă un copil, pe David, care a trebuit să-și înfrunte propriul „goliat” într-un moment de criză.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.07 - Racnetul leului (sezonul 1)

  Cei trei eroi călătoresc înapoi în timp și îl întâlnesc pe Daniel, exact când este emis un decret care spune că oamenii nu au voie să I se închine altcuiva decât împăratului.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.08 - Primul craciun (sezonul 1)

  Tinerii noștri eroi sunt duși într-o călătorie în care descoperă adevărata semnificație a Crăciunului!

  Vezi trailer

 • Ep. 1.09 - Miracolele lui Isus (sezonul 1)

  Cartea Cărţilor îi duce pe copii în Galileea, acolo unde Isus face adevărate miracole cum ar fi să vindece un invalid, să calmeze o furtună pe mare şi să scoată demoni.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.10 - Cina cea de taina (sezonul 1)

  În timpul unei călătorii cu Cartea Cărților, în vechiul Ierusalim, Cristi învață că deși Isus a fost faimos, El a fost smerit și i-a slujit pe cei din jur.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.11 - A inviat! (sezonul 1)

  Cartea Cărţilor îi duce pe Cristi, Oana, Memo și Maria (mama lui Cristi) înapoi în timp, ca să o întâlnească pe Maria într-un moment foarte dureros pentru ea - răstignirea Fiului ei.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.12 - Drumul spre Damasc (sezonul 1)

  Copiii sunt duși într-o călătorie la începutul creştinismului. Îl vor întâlni pe un om numit Saul din Tars, ce devine apostolul Pavel.

  Vezi trailer

 • Ep. 1.13 - Apocalipsa - Batalia finala (sezonul 1)

  Cartea Cărţilor duce eroii noştri într-o aventură, chiar înainte de apocalipsă, ca să le arate că iertarea a făcut mereu parte din planul lui Dumnezeu pentru omenire.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.01 - Iona (sezonul 2)

  Oana, Cristi și Memo i se alătură lui Iona în călătoria sa din interiorul balenei până la salvarea păcătoșilor din Ninive. Ei învață că trebuie să-L asculți pe Dumnezeu chiar și când nu vrei să o faci.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.02 - Iosif si visul faraonului (sezonul 2)

  Cartea Cărților duce copiii în timpul lui Iosif, fiind martori investirii lui în funcția de guvernator al Egiptului. Ei descoperă că Dumnezeu are un plan pentru noi, chiar dacă noi nu vedem acel plan.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.03 - Testati cu focul (sezonul 2)

  Cartea Cărților îl duce pe Cristi și pe prietenii săi în Babilon în timpul domniei lui Nebucadnețar ca să întâlnească trei bărbați care au ales să-L asculte pe Dumnezeu, când nimeni altcineva nu făcea asta.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.04 - Rahav si zidurile Ierihonului (sezonul 2)

  Cartea Cărților duce copiii în timpul căderii Ierihonului, acolo unde Oana o întâlnește pe Rahav. Oana realizează că oamenii pot să se schimbe.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.05 - Estera - pentru o vreme ca aceasta (sezonul 2)

  Cartea Cărților duce copiii să o întâlnească pe regina Estera care trebuie să ia o decizie între viață și moarte. Oana se întoarce acasă cu puterea de a face ce este corect în situația ei de la școală.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.06 - Ioan Botezatorul (sezonul 2)

  Cartea Cărților duce copiii înapoi în timp ca să-l întâlnească pe Ioan Botezătorul. Cristi înțelege ce înseamnă să spui adevărul și să îi îndemni pe alții să fie ca Isus.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.07 - Pavel si naufragiul (sezonul 2)

  Cartea Cărților duce copiii în trecut ca să-l întâlnească pe apostolul Pavel. După ce este martoră problemelor lui și miracolelor pe care le face în Malta, Oana se întoarce încrezătoare că nicio greutate nu o mai poate opri acum.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.08 - Iov (sezonul 2)

  Cartea Cărților duce copii în trecut ca să îl întâlnească pe Iov, un om care este testat de Dumnezeu, mai mult decât Cristi ar fi crezut că este posibil. Copiii învață că loialitatea necondiționată față de Dumnezeu va fi răsplătită.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.09 - Noe si arca (sezonul 2)

  Cartea Cărților duce copii în trecut în vremea lui Noe ca să învețe că Domnul nu ne apără mereu de pericole, dar are grijă de noi în ciuda lor.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.10 - Ghedeon (sezonul 2)

  Cartea Cărților îi duce pe copii să îl întâlnească pe Ghedeon, un bărbat pe care nimeni nu îl credea capabil să conducă armata de israeliți în luptă împotriva celor mai mari dușmani.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.11 - Lepadarea lui Petru (sezonul 2)

  Cartea Cărților îi duce pe copii în trecut să îl întâlnească pe apostolul Petru care se leapădă de Isus de trei ori. Ei învață că poți găsi iertare și înțelegere de la prietenii tăi, indiferent cât de mare a fost greșeala.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.12 - Fiul risipitor (sezonul 2)

  Cartea Cărților îi duce pe copii în Galileea, acolo unde Isus spune mulțimii parabola fiului risipitor. Ei învață o lecție importantă despre puterea iertării și dragostea nemărginită a unui tată.

  Vezi trailer

 • Ep. 2.13 - Ilie (sezonul 2)

  Cartea Cărților îi duce pe copii să îl întâlnească pe Ilie care le demonstrează credincioșilor lui Baal că există un singur Dumnezeu atotputernic.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.01 - Rut (sezonul 3)

  Când Cartea Cărților îi duce pe copii să-i cunoască pe Rut, Naomi și Boaz, Cristi începe să respecte efortul, timpul și grija de care este nevoie pentru a întreține relațiile – mai ales cu familia.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.02 - Turnul Babel și Ziua Cincizecimii (sezonul 3)

  Cartea Cărților îi duce pe copii înapoi în timp, atunci când Dumnezeu a încurcat limbile la Babel, apoi la camera de sus din Ziua Cincizecimii, unde văd cum Duhul Sfânt oferă abilitatea miraculoasă ca toți să se înțeleagă.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.03 - Nașterea lui Ioan Botezătorul (sezonul 3)

  Cristi, Oana și Memo îi întâlnesc pe Elisabeta și Zaharia, care, deși bătrâni, urmează să aibă primul copil. Cum povestea se dezvoltă și devine evident pentru cei trei cine va fi copilul, ei se miră de ce a făcut Domnul să fie posibil.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.04 - Isaac și Rebeca (sezonul 3)

  După ce Cartea Cărților îi duce pe copii să-și petreacă timpul cu Eliezer, în misiunea lui de a-i găsi o soție lui Isaac, Cristi învață importanța de a te ține de misiune și de a respecta ceea ce ți s-a spus să faci.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.05 - Naaman și fetița servitoare (sezonul 3)

  Copiii sunt teleportați înapoi în timp ca să o întâlnească pe slujnica lui Naaman și să urmeze povestea lui Naaman, în care se vindecă de lepră. Oana se-ntoarce acasă cu o atitudine schimbată față de slujire și smerenie și imediat aplică ce a învățat în proiectul social de la școală.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.06 - Samuel (sezonul 3)

  Cristi are un vis despre Iulian, băiatul care a intrat în casa Nour sezonul trecut. Oana crede că visul poate fi un semn de la Dumnezeu pentru Cristi să-l ajute pe Iulian. Cartea Cărților îi duce să-l cunoască pe tânărul Samuel. Înapoi în prezent, Cristi ascultă chemarea și încearcă să se-mprietenească cu Iulian.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.07 - David și Saul (sezonul 3)

  Doi adolescenți îi iau chitara lui Cristi și o sparg. Cartea Cărților îi duce pe copii ca să vadă că David adult, a ales să nu se răzbune pe Saul. Cu exemplul lui în minte, Cristi se decide împotriva răzbunării, știind că orice judecată îi așteaptă pe delicvenți nu vine de la el, ci de la Dumnezeu.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.08 - Neemia (sezonul 3)

  Cartea Cărților le face copiilor cunoștință cu Neemia, care râd de încercarea lui de a reconstrui zidul Ierusalimului. Cristi învață că poate reuși dacă rămâne fidel lucrării lui Dumnezeu, fără să ia în seamă șicanele.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.09 - Elisei și sirienii (sezonul 3)

  Cartea Cărților îi poartă pe copii în vremea profetului Elisei. Copiii sunt martorii miracolelor făcute de Elisei și scapă ca prin minune de soldații sirieni trimiși să-l prindă pe profet. Cristi își dă seama că puterea lui Dumnezeu ne apără mereu, chiar și când nu știm că suntem în pericol.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.10 - Învierea lui Lazăr (sezonul 3)

  Cartea Cărților îi trimite pe Oana, Cristi și Memo să-l întâlnească pe Isus, înainte să-l învie pe Lazăr. Oana își dă seama că uneori Dumnezeu întârzie ajutorarea cuiva, pentru un bine mai mare.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.11 - Solomon (sezonul 3)

  Cartea Cărţilor îi duce pe copii în Ierusalimul antic, unde îl întâlnesc pe regele Solomon. Acesta îl încurajează pe Cristi să se roage pentru înţelepciune şi îndrumare. Copiii se întorc acasă şi Cristi, îndrumat de Dumnezeu, reuşeşte să treacă peste provocarea care părea imposibilă și fără rezolvare.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.12 - Daniel și visul împăratului Nebucadnețar (sezonul 3)

  Când Oana este depășită de responsabilități pe care nu știe cum să le rezolve mai repede, Cartea Cărților îi duce pe copii în Babilon, în secolul al VI-lea î.H., pentru a învăța cum se rezolvă problema Oanei.

  Vezi trailer

 • Ep. 3.13 - Bunul samaritean (sezonul 3)

  Cartea Cărților îi duce pe copii într-un oraș apropiat de Ierusalim unde Memo îl aude pe Isus povestind pilda bunului samaritean. El încearcă să le repovestească pilda, iar copiii se întorc în lumea noastră și urmează pilda samariteanului.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.01 - Isus hrănește mulțimile (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi duce pe copii înapoi în timp la nunta din Cana, apoi să vadă cum Isus hrănește o mulțime de peste 5000 de oameni prin înmulțirea a câtorva pești și a cinci pâini.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.02 - Petru și Corneliu (sezonul 4)

  Cristi crede că poate scăpa într-un loc unde este împăratul propriei sale lumi. Cartea Cărților îi duce într-o vreme în care Petru a trebuit să învețe că Dumnezeu nu are preferați și mântuirea este pentru toți.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.03 - Pavel și Sila (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi duce pe copii în Filipi, unde îi întâlnesc pe Pavel și Sila care predicau.Oana observă comportamentul lui Pavel, chiar și în cele mai întunecate momente.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.04 - Templul lui Solomon (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi duce pe copii în Israelul antic, unde îl întâlnesc pe tânărul Solomon care va moșteni tronul de la tatăl său, regele David și sarcina de a construi Templul Domnului.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.05 - Evadarea lui Petru (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi duce pe copii înapoi în timp ca să-i cunoască pe Petru, Roda, Maria și alți urmași ai lui Isus și să fie martorii puterii rugăciunii care duce la schimbări miraculoase.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.06 - Isus vindeca orbii (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi duce înapoi în perioada în care unii oameni erau prea orbi pentru a-L vedea pe Isus ca Mesia și sunt martorii a trei ocazii în care Isus a vindecat orbi.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.07 - Iosua și Caleb (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi duce pe copii înapoi în timp pentru a-i întâlni pe Caleb, Iosua și restul spionilor trimiși de Moise pentru a explora țara Canaanului - țara „laptelui și a mierii” pe care Domnul a promis-o israeliților.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.08 - Ilie și văduva din Sarepta (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi ia pe copii în aventură. Ei petrec timp cu Ilie la pârâul Cherit și călătoresc cu el la Sarepta, unde Dumnezeu poartă de grijă în mod supranatural unei văduve și fiului ei.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.09 - Învață-ne să ne rugăm (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi duce pe copii să învețe o lecție despre cum se roagă diferite persoane - cum rugăciunea întărește credința – și, în final, cum Isus ne-a învățat să ne rugăm Rugăciunea Domnească.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.10 - Ieremia (sezonul 4)

  Copiii îl întâlnesc pe profetul Ieremia, care trăiește umilire și o posibilă moarte ca pedeapsă pentru că i-a mustrat pe evrei fiindcă nu au respectat Legământul făcut cu Dumnezeu.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.11 - Isus în pustie (sezonul 4)

  Cartea Cărților îl duce împreună cu Oana și Memo înapoi în timp pentru a-L întâlni pe Isus la vârsta de doisprezece ani și apoi ca adult, când Satana L-a ispitit în cele patruzeci de zile în pustie.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.12 - Pavel și Barnaba (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi duce pe copii cu Pavel și Barnaba în misiunea lor de a răspândi mesajul lui Isus, prin miracole, persecuții și provocări.

  Vezi trailer

 • Ep. 4.13 - Filip (sezonul 4)

  Cartea Cărților îi duce pe copii în Samaria, unde îi văd pe Filip, Petru și Ioan cum vorbesc unui magician local și adepților săi despre adevărata putere a Duhului Sfânt.

  Vezi trailer

 

Comandă episoadele pe DVD

CC Produse DVDDevo

Sunt disponibile 4 sezoane pe 4 albume DVD. Fiecare album DVD conține 13 episoade de 26min. Avem și devoționalul Aventurile lui Memo.

Vezi trailerele episoadelor

Aici puteți urmări toate cele 52 de trailere ale episoadelor Cartea Cărților din cele 4 sezoane disponibile în prezent.


cartea cartilor personaje 1000

Personajele Cartea Cărților

cristi oana memo ceau

Mulți din noi am făcut cunoștință cu Cartea Cărților în anii ’90. Cu o grafică modernă și mult umor, Cartea Cărților se întoarce azi la copiii secolului 21. Personajele principale, Cristi, Oana și roboțelul Memo călătoresc în timp în aventurile în care îi trimite Cartea Cărților, descoperind Biblia.

Personajele principale, Cristi și Oana, sunt copiii tipici secolului nostru: au la dispoziție ultimele gadgeturi, sunt energici, curioși și mereu intră într-o încurcătură. Memo, roboțelul amuzant inventat de tatăl lui Cristi, e întotdeauna gata să-i însoțească pe copii în aventurile în care îi trimite Cartea Cărților. De fiecare dată când se confruntă cu o problemă sau cu o situație neobișnuită, dispozitivul misterios (Cartea Cărților) îi teleportează în trecut pentru a învăța lecții de viață care se găsesc doar în întâmplările biblice.

Cristi – Este un skateboarder grozav, îi plac jocurile video și cântă la chitară în trupa pe care o are cu colegii lui de la gimnaziu. El descoperă secretele Bibliei printr-un portal misterios.

Oana – Este vecina și colega de clasă a lui Cristi. Ea este foarte îndrăzneață și de obicei un pic mai aventuroasă decât Cristi. Îi place fotbalul și în general este bună la toate sporturile.

Memo – Este un robot creat de tatăl lui Cristi, profesorul Nour, ca să-i protejeze pe copii, dar de cele mai multe ori el ajunge să fie protejat. Îi place să-și facă upgrade-uri ca să devină mai util și ar prefera să stea în laborator, nu să călătorească în timp cu Cartea Cărților. Cel mai grozav la el e că își poate transforma înfățișarea în funcție de nevoi.

cc personaj cristi

cc personaj oana

cc personaj memo

Alătură-te aventurii!


cc memo face cu ochiul copiii zboara

COPIII ȘI EVANGHELIA

Dar pot copiii să ia o hotărâre fermă de a se încrede în Isus Hristos? La ce vârstă le putem prezenta Evanghelia astfel încât să poată da curs chemării de a-L sluji pe Dumnezeu? E nevoie să evanghelizăm copiii din biserică și cartier? Au și copiii nevoie de mântuire? Sunt întrebări pe care bisericile le dezbat de mulți ani. Evanghelizarea copiilor este susținută de Scriptură, de mărturiile multor creștini care L-au cunoscut pe Isus pe când erau copii și de multe studii care demonstrează că generația tânără poate lua hotărârea fermă de a-L primi pe Isus ca Mântuitor personal.

cc copii ecran aotv 320

Studiile realizate timp de 60 de ani arată că 85% dintre creștini Îl primesc pe Hristos în viața lor între vârsta de 4-14 ani. De aceea, e important ca de mici să le prezentăm Evanghelia copiilor și prin ce alt mod mai bun decât prin desenele animate pe care oricum le consumă zilnic?

Printr-o grafică modernă, mult umor și cântecele ușor de reținut, Cuvântul lui Dumnezeu este prezentat pe înțelesul copiilor și îi provoacă să își dedice viața lui Hristos. Astfel, seria de desene animate Cartea Cărților devine una dintre cele mai puternice unelte de evanghelizare a copiilor din zilele noastre.


 

O productie The Christian Broadcasting Network - © 2021

2322 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.